Afbeelding

Parkeren bij Eindhoven Airport; een overzicht

Nieuws 13 keer gelezen

De toerismebranche is gestaag weer aan het opbloeien, meer en meer mensen kiezen ervoor een vakantie te boeken. Dit betekent dat steeds meer reizigers op zoek zijn naar travel-gerelateerde informatie. Een van de onderdelen van een reis is de reis richting de luchthaven van vertrek. In dit artikel vindt u alle informatie over een van de reismethodes; parkeren bij de luchthaven van vertrek, in dit geval Eindhoven Airport. Na het lezen van dit artikel weet u precies waar u kunt parkeren, hoe u kunt parkeren, hou u de parkeermogelijkheden vindt en wat de tarieven zijn.

Parkeren op/bij de luchthaven
Iedere luchthaven biedt zogeheten officiële parkeerplaatsen aan, deze bevinden zich normaal gesproken naast of nabij de luchthaven. In het geval van Eindhoven Airport bevinden al deze parkeerplaatsen zich op loopafstand van de vertrekhal.

Tip: Houd rekening met de coronaregels op de plaats van bestemming. In de meest gevallen is een vakantie met vaccinatie, pcr-test of herstelbewijs verplicht.

Officiële parkeerplaatsen
De officiële parkeerplaatsen worden allen beheerd door Eindhoven Airport zelf, maar zijn ook te reserveren via andere vergelijkings- en boekingswebsites. Ieder parkeerterrein betreedt en verlaat u met behulp van kentekenherkenning.
P1 Gold: 1 minuut lopen naar de terminal, overdekte parkeergarage, elektrisch laden mogelijk. P1 Eindhoven is de duurste parkeeroptie.
P3 Silver: 5 minuten lopen naar de terminal, onoverdekte parkeerplaats, online reserveren verplicht.
P4 Bronze: 7 minuten lopen naar de terminal, deels overdekte en onoverdekte parkeerplaats, online reserveren verplicht.
P5 Bronze: 7 minuten lopen naar de terminal, onoverdekte parkeerplaats, online reserveren verplicht. P5 Eindhoven is de goedkoopste officiële optie.

Alternatieve parkeermogelijkheden
De parkeerplaatsen op loopafstand van een luchthaven worden bij de meeste luchthavens beheerd door de luchthaven zelf. Eindhoven Airport is hierop een uitzondering, het is namelijk mogelijk om te parkeren op parkeerterreinen die niet beheerd worden door de luchthaven.
Het is namelijk mogelijk om te parkeren bij Park & Fly P26 (600 meter), Park & Fly P24 (400 meter), EazyPark (50 meter) en Euro Parking (400 meter).
Deze parkeermogelijkheden zijn onder andere te vinden via Vliegenenparkeren.nl. Met behulp van dit vergelijkings- en boekingsplatform kunt u de mogelijkheden van onder andere het Eindhoven Airport parkeren vergelijken en direct een parkeerplaats boeken.

Parkeren in de buurt van de luchthaven
Naast parkeren op loopafstand is het ook mogelijk om te parkeren met behulp van een shuttleservice of een valetservice. Beide parkeervormen kennen een uniek proces met zijn eigen voor- en nadelen.

Parkeren met shuttleservice
Parkeren met een shuttleservice betekent dat u uw auto parkeert op het terrein van de betreffende parkeeraanbieder. Vervolgens wordt u met een shuttlebus naar de luchthaven gebracht en bij terugkomst wordt u ook weer opgehaald.
Deze service is te boeken bij onder andere EazzyPark, Schippersstop, 1 Stop Parking en EA Parkeren.

Parkeren met valetservice
Parkeren met een valetservice betekent dat u uw auto direct bij de luchthaven overhandigt aan een chauffeur van de betreffende parkeeraanbieder. Vervolgens neemt deze chauffeur uw auto over en parkeert deze op het parkeerterrein. Bij terugkomst wordt uw auto weer overhandigt bij de luchthaven.
Deze service is te boeken bij onder andere EazzyPark, Euro Parking en Park4You.

Online vergelijken en reserveren
Zoals eerder genoemd is het mogelijk al deze parkeermogelijkheden online te vergelijken. Via deze websites dient u enkel de juiste luchthaven en reisdata te selecteren, vergelijkbaar met bijvoorbeeld vliegtickets dus.
Vervolgens wordt het parkeeraanbod getoond, inclusief de tarieven voor de geselecteerde reisperiode en de gewenste parkeerplaats is direct online te reserveren.
Omdat de tarieven tussen het parkeren inclusief en exclusief reservering kunnen verschillen en ene parkeerterrein wellicht volzet kan zijn, is het altijd aan te raden van tevoren een parkeerplaats te boeken.

Tip: Wil jij je nog laten vaccineren? Bekijk dan voor meer informatie het artikel over de coronavaccinatie locaties in Eindhoven.

Uit de krant