Schaijk

Coronavirus: mededeling van Huisartsenpraktijk Schaijk

'Bij vakantie toch eerder tweede vaccinatie covid-19'

Door Huisartsenpraktijk Schaijk

Vrijdag 30 april hebben we als Huisartsenpraktijk Schaijk een nieuwe ronde Covid19-vaccinaties gehad in de sporthal De Eeght in Schaijk. Hierbij zijn veel van onze patiënten gevaccineerd met het AstraZeneca-vaccin, hetgeen na twaalf weken herhaald dient te worden voor een optimale bescherming.

Dit betekent dat we voor de tweede vaccinatieronde als datum vrijdag 23 juli gekozen hebben, precies 12 weken na de eerste prik. De afgelopen tijd hebben we een aantal telefoontjes gekregen van patiënten die graag wat eerder de tweede vaccinatie wilden krijgen, in verband met vakantie of een andere reden. We hebben deze mensen verteld dat dit niet mogelijk was, in verband met de (door het RIVM ingestelde) 12 weken tussenpoos.

Inmiddels heeft het RIVM meegedeeld dat de termijn mag variëren tussen 4-12 weken. Dit betekent dat we toch een aantal mensen eerder hun tweede vaccin kunnen geven omdat we nog een aantal flacons hebben. Deze zullen op enkele data geclusterd toegediend worden.

Mocht u echt niet kunnen op 23 juli, wilt u ons dan bellen om te kijken of uw tweede vaccinatie eerder gepland kan worden? Bij voorkeur bellen tussen 15-16 uur.

We hopen overigens dat de meeste patiënten wel gewoon komen op 23 juli, omdat we op die datum de nieuwe voorraad vaccins krijgen (helaas niet eerder). Mocht u Covid-19 hebben doorgemaakt in de afgelopen zes maanden, dan heeft u geen tweede vaccinatie nodig. Het is fijn als u zich dan afmeldt bij ons.

Hartelijk dank. Op naar een corona-vrije zomer!

Groepspraktijk huisartsen Schaijk

 

|Doorsturen

Uw reactie