De organisatie van Zinderend Zeeland. V.l.n.r.: Daan van der Cruijsen (Hoischurke), Jesse van Dongen (SJB), Ellen Beenhakker (Dorpshuis), Ronald Bongers en Peter van Gerwen (beiden Zeelandia).
De organisatie van Zinderend Zeeland. V.l.n.r.: Daan van der Cruijsen (Hoischurke), Jesse van Dongen (SJB), Ellen Beenhakker (Dorpshuis), Ronald Bongers en Peter van Gerwen (beiden Zeelandia).

Zinderend Zeeland: dorpsfeest rond Koningsdag

Zeeland 774 keer gelezen

ZEELAND - Na het succes van vorig jaar kon een vervolg niet uitblijven. Het dorpsfeest Zinderend Zeeland komt dit jaar weer terug. Het Zeelandse kerkplein is het decor voor 2 dagen feest voor jong en oud, op vrijdag 26 en zaterdag 27 april.

“Met dezelfde vier verenigingen en organisaties hebben we ook dit jaar weer een mooi feest georganiseerd”, zegt Ronald Bongers van Muziekvereniging Zeelandia. “Naast onze vereniging is ook Hoischurke, SJB en het Dorpshuis weer aangesloten. Samen staan we garant voor activiteiten voor elke doelgroep in Zeeland.”

“’t Hoischurke trapt Zinderend op vrijdagavond af op een tent op het kerkplein met een Super Silent Disco-avond voor de jeugd van 10 tot en met 15 jaar”, vertelt Daan van der Cruijsen van Hoischurke Jongerenevents. “Met onze hoofdtelefoon op kun je gezellig meezingen, dansen, springen op de muziek van onze DJ’s. Onze mooi aangeklede tent is toegankelijk voor 100 jongeren, dus zorg dat je er op tijd bij bent en koop nu alvast een ticket (3,50) op www.Hoischurke.nl. Aanvang is om 19 uur.”

Muziekvereniging Zeelandia geeft op de vrijdagavond in de Zeelandse kerk een ‘Royal concert’ met zang door Micheline van Hautem. Ronald vertelt: “Tien jaar geleden was Micheline Van Hautem ook van de partij bij ‘Chanson Royale’. We zijn erg blij dat ze ook nu weer naar Zeeland komt om samen met ons op te treden. Het wordt een indrukwekkende en sfeervolle avond, vol herkenbare muziek in een unieke ambiance. Meezingen gegarandeerd!” De kerk gaat open om 19 uur. Aanvang concert is om 20 uur, entree is gratis.
“Ga je niet naar het concert, maar heb je wel zin in wat gezelligheid?”, vervolgt Ronald, “dan is vanaf 19 uur de tent op het kerkplein al geopend voor een lekker drankje. De DJ’s van De Plaatjesdraaiers zorgen het eerste uur voor een gezellig muziekje. Daarna is het de beurt aan de band After met de Zeelandse Geeke de Klein in de gelederen. De Plaatjesdraaiers sluiten de avond af met een swingende after-party.”

Zaterdag 27 april staat in het teken van Koningsdag. Stichting Jeugdbelangen organiseert hun jaarlijkse ‘Oranjespelen’ op en rond het kerkplein. “Met een gezellig terras, kleedjesmarkt, dorpspicknick, muziekbingo, peuter- en kleuterplein, springkussens, obstacle run, klimwand en LegoMaster Event is er weer vanalles te doen, voor jong en oud”, somt Jesse van Dongen van SJB op.

Ellen Beenhakker van Dorpshuis Zeeland: “Het dorpshuis is al niet meer weg te denken uit het Zeelandse straatbeeld en verenigingsleven. Het staat bol van activiteiten. Zo ook op deze Koningsdag. Er is livemuziek van one-man-band Gertwin, demonstraties, veel gelegenheid om samen te buurten, een boekpresentatie over het Koningshuis in de Bibliotheek en ga zo maar door.”
Het dorpshuis is geopend vanaf 11 uur, gratis toegang.

“Met dit dorpsfeest laten we zien dat we samen, met hulp van onze sponsoren, trots kunnen zijn op wat we neerzetten. Een gevarieerd programma waar elke Zeelander van kan gaan genieten. We hebben er zin in”, sluit Ellen af.
Het volledige programma met tijden is te vinden op www.zinderendzeeland.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant