Afbeelding

Dodenherdenkingen in gemeente Land van Cuijk

Grave 530 keer gelezen

LAND VAN CUIJK - Zaterdag 4 mei om 20 uur is het in de gemeente Land van Cuijk op veel plekken stil. Herdenkingscomités en dorpsraden geven rond dat tijdstip op een waardige manier inhoud aan de Nationale Dodenherdenking. Leden van het college van burgemeester en wethouders en raadsleden houden bij de verschillende monumenten in de gemeente een toespraak en leggen een krans. 

Het jaarthema 2024 van het Nationaal Comité 4 en 5 mei is ‘Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid’. Hiermee vraagt het comité – in het jaar dat de lustrumviering van 80 Jaar Vrijheid in september van start gaat – aandacht voor de littekens die de Tweede Wereldoorlog achterliet en die nog steeds zichtbaar zijn. Vrijheid is onlosmakelijk verbonden met de vrijheid van de ander. Onder andere de oorlog in Oekraïne en de onrust in het Midden Oosten tonen hoe kwetsbaar vrijheid is. Het is daarom belangrijk stil te staan bij dit thema.

Iedereen is van harte welkom op de verschillende herdenkingslocaties in Land van Cuijk. Kunt u niet deelnemen? Toon uw betrokkenheid dan door de Nederlandse vlag halfstok te hangen. De locaties en aanvangstijden van de herdenkingen staan hierboven. De verschillende programma’s staan op www.gemeentelandvancuijk.nl/dodenherdenking-2024

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant