Het team van Haku: “Wij willen vooral onze klanten enorm bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen.”
Het team van Haku: “Wij willen vooral onze klanten enorm bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen.”

Haku Witgoed Specialist in Schaijk bestaat veertig jaar

Schaijk 2.503 keer gelezen

SCHAIJK - Dit jaar bestaat Haku Witgoed Specialist in Schaijk precies 40 jaar. Dit jubileum viert Haku met diverse speciale acties van 1 tot en met 4 mei. Zo kan er bijvoorbeeld een tegoedbon van 500 euro gewonnen worden door degene die de oudste factuur van Haku laat zien. En omdat Hans en Mia Kuijpers vooral bestaande klanten willen bedanken voor het vertrouwen, is er een loterij waarbij klanten loten krijgen naar gelang hoe lang zij klant zijn. Om hieraan deel te nemen is een bezoekje aan de winkel op het Europaplein 9 van 1 tot en met 4 mei voldoende. Daarnaast krijgen klanten bij besteding van minimaal 250 euro een Ronald McDonald-knuffel. Hiermee steunt Haku dit goede doel.

Het begon allemaal in 1984 in Herpen. Hans vertelt: “Ik kwam toen net uit militaire dienst, woonde nog thuis en was in die tijd erg actief met wielrennen. Mijn vader vroeg me wat ik wilde gaan doen en eigenlijk had ik geen idee. Ik vond het wel best zo. Mijn vader zei: ‘Ik denk dat je dan maar witgoed moet gaan repareren’. Hij werkte destijds ook in het witgoed bij Leo van Schaijik Osnabrugge en ik ging toen ik jonger was wel eens met hem mee.” Hans had 3000 gulden, kocht voor 2000 gulden een auto en voor 1000 gulden onderdelen. Zo was Haku geboren.

Mia
In die tijd leerde hij ook Mia (Raijmakers, uit Langenboom) kennen. “Dat was in februari 1984. Ik zat op de havo en had handelswetenschappen en economie in mijn studiepakket. Het behaalde diploma stond toen ook voor een middenstandsdiploma, wat je nodig had om in die tijd een eigen bedrijf te kunnen beginnen. Hans vond dat wel handig en bij een volgende studie ‘mode en kleding’ kon ik ook kiezen voor een opleiding met ‘vestigingswet detailhandel’. Ook dat vond Hans wel makkelijk voor het bedrijf.” Dat dit inderdaad zo was, bleek daarna uit de verschillende stappen die Hans en Mia samen hebben gezet om uiteindelijk door te groeien tot wat Haku anno 2024 is.

Na twee jaar bij de ouders van Hans in Herpen een werkplaats en kleine showroom van nieuw witgoed gehad te hebben, verhuisde Haku naar Huisseling. “Ik had thuis alle ruimtes in gebruik en dat was niet ideaal. Ik wilde een grotere showroom en werkplaats en daarvoor vonden we een ruimte in Huisseling.” Toen Mia en Hans in 1988 trouwden, gingen zij wonen in Ravenstein om dichtbij het bedrijf te zitten. “In 1993 deed de kans zich voor om wonen en werken samen te kunnen voegen en verhuisden we naar het Europaplein in Schaijk, waar toen nieuwe winkelpanden gebouwd waren. We gingen boven de winkel wonen.”

Het team
Vanaf toen groeide Haku erg hard. In december 1995 kwam de eerste werknemer Felix de Man en intussen zijn ook Annelieke van Dorst en Bart Timmers fulltime in dienst. Schoonzoon Stein Goedhard is een vaste oproepkracht voor het afleveren van het verkochte witgoed. Naast veel particuliere klanten is Haku ook verantwoordelijk voor het leveren en onderhouden van professioneel witgoed in bijvoorbeeld het Radboudziekenhuis, zorginstellingen en horecabedrijven.

Haku Witgoed Specialist, Europaplein 9 Schaijk, 0486-462182.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant