Locatie coronavaccinatie GGD Hart voor Brabant bekend

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - GGD Hart voor Brabant heeft samen met de Veiligheidsregio en een aantal gemeenten in Noordoost-Brabant een geschikte locatie gevonden waar gestart kan worden met coronavaccinaties. Het betreft een voormalig distributiecentrum van een supermarkt aan de Amert 605 in Veghel.

Vanuit het RIVM moet een vaccinatielocatie voldoen aan een checklist met voorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan brandveiligheid, ventilatie, rolstoeltoegankelijkheid, voldoende parkeergelegenheid en een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Ook moeten er voldoende mogelijkheden zijn voor opslag van vaccinatie materialen en persoonlijke beschermingsmiddelen en de distributie daarvan.

Therese Claassen waarnemend directeur publieke gezondheid van de GGD Hart voor Brabant: “Samen met de Veiligheidsregio en ambtenaren van de gemeente hebben we een bezichtiging gedaan. Het pand, dat eigendom is van Bouwbedrijf van de Ven, voldoet aan de eisen vanuit het RIVM. En is bovendien geschikt om op te schalen zodat in de loop van volgend jaar hier ook de grote groep 18 tot 60 jarigen, zonder medische indicatie, terecht kan voor het coronavaccin.”

Vaccinatiestrategie
De komende weken bereidt de GGD zich zorgvuldig voor zodat zij uiterlijk 11 januari zorgmedewerkers kunnen vaccineren met het vaccin van BioNTech/Pfizer. Na deze groep medewerkers volgen medewerkers uit de gehandicaptenzorg en thuiszorg. Ook zij krijgen het vaccin van BioNTech/Pfizer aangeboden. Parallel aan het vaccineren van de genoemde zorgmedewerkers wordt ook zo snel als kan gestart met het inenten van bewoners van verpleeghuizen en instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze groepen krijgen in hun eigen woonomgeving een vaccin van Moderna aangeboden. Naar verwachting nemen EMA en de Europese Commissie medio januari verdere besluiten over toelating van het Moderna vaccin.

Vaccinatie inwoners 
Na bovengenoemde groepen, volgen verderop in 2021 medische risicogroepen en ouderen en de rest van de bevolking. GGD Hart voor Brabant gaat voor deze laatste groep de grote logistieke operatie uitvoeren. Uitgaande van de totale groep 18-60 jarigen (die geen medische indicatie hebben) in regio Hart voor Brabant, bereidt de GGD zich voor om 600.000 inwoners te vaccineren.

Medewerkers staan klaar
Vanaf 11 januari wordt er 7 dagen per week gevaccineerd. Therese Claassen: “Als GGD hebben we jarenlange ervaring met grote vaccinatieprogramma’s. We hebben begin januari voldoende mensen klaarstaan om de vaccinatie-operatie uit te voeren. Hiervoor zetten we onze eigen mensen in aangevuld met personeel van zorginstellingen en arbodiensten waarmee wij samenwerken. Ook gaan we gebruik maken van bestaande en nieuwe samenwerkingsverbanden met externe partijen die personeel kunnen leveren. Daarnaast staan onze professionals klaar om alle vragen te beantwoorden. Wij zorgen er voor dat iedereen die met vragen zit, straks de informatie krijgt die hij of zij nodig heeft. Want vaccineren is meer dan alleen een prik zetten!”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties