Afbeelding

Oldtimerclub Klassiek Mechaniek Zeeland houdt tiende voorjaarsrit

Zeeland 963 keer gelezen

ZEELAND - Oldtimerclub Klassiek Mechaniek Zeeland (KMZ) houdt zondag 28 april voor de tiende keer de traditionele voorjaarsrit. Inschrijven kan tussen 10 en 11 uur bij het startpunt, ontmoetingscentrum De Mijlpaal aan het Tunnelpad 3 in Hernen. Vanaf 11 uur gaan de deelnemende voertuigen op pad.

“Dat deze rit populair is, bleek vorig jaar wel met maar liefst 150 inschrijvingen”, vertelt Ben van Nuland namens KMZ. “Daarbij waren ook circa 15 prachtige oldtimers met een bouwjaar variërend van 1920 tot 1945, dat is zeer uniek. Maar ook oldtimer-vrachtauto’s of exclusieve auto’s van een jongere datum mogen inschrijven.”

Onderweg is er de mogelijkheid om gratis een grote collectie oldtimer-vrachtauto’s te bewonderen en verderop in de route is voor belangstellenden een modern, bijna volautomatisch melkveebedrijf te bezichtigen.

De route gaat door diverse dorpjes, maar ook veel polderwegen met schilderachtige landschappen van het Land van Maas & Waal en via een veerpont terug door Brabant, om uiteindelijk weer te eindigen bij zalencentrum Het Witte Huis, in Zeeland, de thuishaven van KMZ. Daar zijn alle deelnemende oldtimers vanaf circa 15 uur weer uitgebreid te bezichtigen en kunnen de deelnemers nog ruimschoots nagenieten met zicht op hun auto’s, want voor ruime en veilige parkeergelegenheid is gezorgd.

Deelname voor leden van KMZ is gratis, inclusief een aantal consumpties en het rallybord. Ook niet-leden met een oldtimer of exclusieve auto kunnen meerijden, maar hen wordt een bijdrage van 12 euro gevraagd, inclusief enkele consumpties en exclusief rallybord (3 euro). Meer info via www.k-m-z.nl, info@k-m-z.nl of 06 2245 8701 (Kees Verburg). 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant