Afbeelding

Succesvolle start Repaircafé Herpen

Herpen 590 keer gelezen

HERPEN - Op 4 april was het dan zo ver. Op die dag vond in de Huiskamer van Dorpshuis ’t Slotje in Herpen het eerste Repaircafé van Kom Bij Ons-Herpen plaats. Het werd een groot succes, vertelt Reina van Casteren, secretaris van Kom Bij Ons-Herpen.  

“Zoals we gehoopt hadden was de opkomst groot”, blikt Reina terug. “De mensen kwamen met diverse apparaten om te laten maken. Onze reparateurs bogen zich onder andere over een stofzuiger, telefoon, kerstverlichting, stereotoren, jassen en andere kledingstukken en grasmaaier. We kregen in totaal veertien reparaties aangeboden, waarvan er maar twee niet konden worden opgelost. Een prima bijdrage aan een milieubewuste samenleving.”

Het Repair Café is een initiatief van Kom Bij Ons-Herpen. Als de ‘klanten’ niet mee konden helpen of even moesten wachten, kregen ze een kop koffie of thee aangeboden door de Coöperatie Het Land van Herpen.

2 mei en 6 juni
Reina van Casteren: “Kom de volgende keer kijken en breng ook iets ter reparatie mee. We zijn er elke eerste donderdag van de maand (behalve in augustus) van 9.30 tot 12 uur. De eerstvolgende Repaircafés zijn op 2 mei en 6 juni.

Speciale actie
Op 6 juni is er een speciale actie. Dorpshuis ’t Slotje is op die dag stembureau voor de Europese verkiezingen. “We willen dan ook de hele dag beschikbaar zijn, zodat u twee vliegen in één klap kunt slaan. Mensen kunnen gaan stemmen én iets laten repareren.

Kijk voor meer nieuws op www.kboherpen.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant