Afbeelding

Lintjes voor 29 inwoners gemeente Land van Cuijk

Grave 1.116 keer gelezen

LAND VAN CUIJK – In totaal 29 inwoners van de gemeente Land van Cuijk hebben tijdens de lintjesregen 2024 in De Weijer in Boxmeer een koninklijke onderscheiding ontvangen. Burgemeester Marieke Moorman benoemde onder anderen Herman Peters (foto), Harry Cruysen en Hannie Burgers-Tonen uit Escharen, Jan Hoiting uit Grave, Ans Vos-van Geffen uit Velp en Jan Kerstens uit Langenboom tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Herman Peters, Escharen
Herman Peters heeft een belangrijke rol gespeeld bij de oprichting van Buurtvereniging De Beeklanders in 1981 in Escharen. Een kroon op zijn werk was het boek dat vorig jaar werd gepresenteerd. Vanaf 1986 is hij lid van de Tennisvereniging Esteren en vanaf die tijd verricht hij allerlei hand- en spandiensten voor deze vereniging. Vanaf 2009 is hij actief voor Natuurvereniging IVN in Grave. Hij was 8 jaar voorzitter en als bestuurslid realiseerde hij mede het belevingsbos en een nieuw verenigingsgebouw op Landgoed Mariëndaal. Vanaf 2012 is hij vrijwilliger bij de Stichting Esterse Minipers en medeoprichter en bestuurslid van de werkgroep Esters Heem. 

Harry Cruysen, Escharen
Harry Cruysen is vanaf 1976 in diverse functies actief bij muziekvereniging Eendracht uit Escharen en vanaf 2012 is hij voorzitter. Daarnaast is hij (mede)oprichter, secretaris en penningmeester van de Stichting Muziekactiviteiten Escharen. Ook is hij 8 jaar voorzitter geweest van dorpsraad EZV (Escharen Ziet Vooruit) en nu nog actief als bestuurslid. Ook was hij mede-aanjager van de lokale werkgroep die glasvezel in de regio en daarmee ook in Escharen realiseerde. Vanaf 2014 zorgt hij voor het onderhoud van het grasveld en de hagen bij de speeltuin en speelplein van basisschool de Ester. Daarnaast ondersteunt hij bij enkele activiteiten op de basisschool in Escharen. Vanaf 2017 is hij betrokken bij de stichting Beheer ‘t Dorpshuus. Als medeoprichter en bestuurslid heeft hij een cruciale rol gespeeld bij het overnemen van de beheerstaken van het dorpshuis vanaf januari 2018.

Hannie Burgers-Tonen, Escharen
Hannie Burgers-Tonen verzorgt als marketentster onder meer dat de kleding van de Cloveniersgilde op orde is! Eveneens coacht ze iedere donderdagavond de leden en de diverse bezoekers van de Hampoort in Grave bij het kruisboogschieten. Bij het Historisch Spektakel in Grave zorgt ze vanaf 2016 mede voor de benodigde historische kleding. Daarnaast geeft ze leiding aan de groep vrijwilligers om de historische kleding volgens de middeleeuwse normen te maken en zorgt voor uitleen van kleding aan mensen die graag willen meedoen aan het Historisch Spektakel. Daarnaast is ze ruim 5 jaar medeverantwoordelijk voor het maken van kostuums van historische figuren. Ook voor het muziekensemble KNEUT verzorgt ze sinds 2002 alle kleding.

Jan Hoiting, Grave
Jan Hoiting is vanaf 2006 als vrijwilliger actief bij de Protestantse kerk Grave. Hij verricht diverse kosterswerkzaamheden en coördineert de verspreiding van het kerkblad. Ook zorgt hij ervoor dat de ingezamelde kleding door de kerk op de juiste plaats terecht komt. Eveneens is hij 14 jaar actief voor de Intergemeentelijke Werkgroep Asielzoekers Grave (IWAG) ten behoeve van asielzoekers die in AZC Grave verblijven. Hij maakt mensen wegwijs en bemiddelt in de contacten met advocaten en andere ondersteunende organisaties. Daarnaast biedt hij praktische hulp.

Ans Vos-van Geffen, Velp

Ans Vos-Geffen zorgt vanaf 2016 mede voor de benodigde historische kleding voor het Historisch Spektakel in Grave. Daarnaast geeft ze leiding aan de groep vrijwilligers om de historische kleding volgens de middeleeuwse normen te maken. Voor het evenement ‘In de Voetstappen van Willem van Oranje’ is ze vanaf 2018 medeverantwoordelijk voor het maken van de kostuums van historische figuren. Ze loopt al bijna 30 jaar mee met activiteiten van de Cloveniersgilde en is verantwoordelijk voor de promotie bij gildeactiviteiten. Daarnaast maakt ze vanaf 2012 deel uit van de werkgroep educatie van het Stadsmuseum Grave en houdt zich voornamelijk bezig met kinderactiviteiten.

Jan Kerstens, Langenboom
Jan Kerstens is 30 jaar vrijwilliger bij Parkbeheer Langenboom. Hij begon als parkbeheerder en sinds 2015 is hij ook de coördinator van de parkgroep van vrijwilligers. Hij verleende als timmerman zijn medewerking aan verschillende klussen, zoals de bouw van een voer- hok en een afrastering en een dierenverblijf. Daarnaast is hij 30 jaar vrijwilliger bij de Parochie De Goede Herder in Mill. In 1994 heeft hij heel veel uren besteed aan de bouw van een nieuw parochiecentrum in de kerk. Eveneens is hij voor de Katholieke Bond voor Ouderen in Langenboom 20 jaar actief. 

Afbeelding
Herman Peters.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant