Afbeelding

Programma Filmcafé Grave

Grave 463 keer gelezen

In de komende week vertonen we de volgende films voor je:

The Promised Land (foto), zondag 28 april 15.15 uur en woensdag 1 mei 20.15 uur
De film The Promised land ofwel Bastarden speelt in Denemarken. In 1755 probeert Ludvig Kahlen, een arme vaderloze veteraan, op de dorre heide landbouwgrond te bewerken met als doel een nederzetting te vestigen. Hij komt in conflict met Frederik De Schinkel, een meedogenloze landeigenaar, die zelf de heide claimt. Het wordt een ongelijke en heftige strijd. Mads Mikkelsen, prijswinnaar in Berlijn, is een fantastische Ludvig Kahlen. Nicolaj Arcell is ook de regisseur van de film A Royal Affair, die eerder diverse prijzen won.

C’è ancora Domani, maandag 29 april 20.15 uur
Delia en Ivano wonen met hun kinderen en Ivano’s ziekelijke vader in Rome. Het is 1946 en de mensen in de stad balanceren tussen de bevrijdingsroes en de tekorten van de voorbije oorlog. Delia is het zorgende type die heeft leren omgaan met haar tirannieke man. De familie is opgewonden want hun dochter gaat zich verloven. Maar alles verandert wanneer Delia een mysterieuze brief ontvangt die haar moed aanwakkert om te streven naar een beter leven.

De Terugreis, vrijdag 3 mei 20.15 uur
De reis van de liefde: Jaap en Maartje, bijna een halve eeuw samen. Wanneer een oude vriend hen uitnodigt, aarzelt Jaap. Maar de reis door Europa, in hun oude auto, brengt meer dan alleen landschappen. Het onthult Maartje’s verwarrende vergeetachtigheid, en Jaap beseft dat zijn geliefde aan dementie lijdt. Te midden van deze ontdekkingen bloeit echter een dieper begrip op, en herontdekken ze de essentie van hun liefde, zelfs in de schaduw van verandering.

Wil je het hele programma zien? Bezoek dan Filmcafegrave.nl. Bekijk het hele aanbod en als je wilt kun je direct online reserveren. Wil je op de hoogte blijven en wekelijks het programma ontvangen: abonneer je dan via de website op onze nieuwsbrief.

Angelo van den Dobbelsteen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant