Afbeelding

Vroegtijdig einde voor Van Deijne in Zuiderzeerally

Zeeland 568 keer gelezen

KAMPEN/ZEELAND - Na een afwezigheid van vier jaar keerde de Zuiderzeerally dit jaar terug op de kalender. De wedstrijd werd in het verleden rond Emmeloord en Kampen verreden, maar richtte zich dit jaar volledig op de Hanzestad Kampen. Zon, regen, harde wind en hagelbuien wisselden elkaar de hele dag in hoog tempo af en zorgden voor verraderlijke omstandigheden op de proeven. Zeelander Kevin van Deijne greep de Zuiderzeerally vooral aan om te testen. (foto: Marije van der Vliet-MikeDeHigh Media)

Al vroeg in de wedstrijd, op de tweede proef, gaat het mis voor Van Deijne. In een lange doordraaier naar rechts remt hij aan voor een trage bocht naar links die er direct op volgt. Na het terugschakelen remt de auto iets teveel af waardoor deze blokkeert en afslaat. Hierna is Van Deijne niet meer dan een passagier en komt de Hyundai ongelukkig in aanraking met een bankje langs de weg waardoor het linker achterwiel beschadigt. Van Deijne probeert nog wel verder te rijden maar merkt al snel dat er teveel schade is om door te kunnen en parkeert zijn auto langs de weg. 

Kevin van Deijne: “We kwamen hier vooral om te testen. Als het qua klassement goed zou gaan dan hadden we natuurlijk voor de winst gegaan maar dat was niet het primaire doel. We wilden hier vooral allse goed afstellen met het oog op Sulingen, daar wil je het laten zien. Helaas hebben we maar weinig meters kunnen maken. Op proef twee zaten we in een lange doordraaier naar rechts die uitkwam in een wat scherpere bocht naar links en bij het aanremmen kwam de achterkant om en gleden we van de weg. Heel langzaam eigenlijk maar we raakten een bankje waarna het wiel krom onder de auto hing. Een teleurstellende wedstrijd dus, nu maar weer de blik naar voren naar de volgende ronde in Duitsland.”

De volgende wedstrijd van Kevin van Deijne en Hein Verschuuren is de tweede ronde van het Open Nederlands Rallykampioenschap op 3 en 4 mei, de ADAC Rally Sulingen in Duitsland. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant