Afbeelding

Gastenverblijf Kinderboerderij BuitenGewoon Velp in aanbouw

Velp 665 keer gelezen

VELP - Op het prachtige terrein van de kinderboerderij in Velp worden langzaam maar zeker de contouren zichtbaar van het in aanbouw zijnde gastenverblijf. Tussen de vrolijk rondhuppelde jonge geitjes en lammetjes zijn vrijwilligers druk in de weer om het gastenverblijf te bouwen.

Alle medewerkers en vrijwilligers van de in het groen gelegen kinderboerderij zijn sowieso al heel trots: de kinderboerderij heeft namelijk het ‘Kwaliteitsbewijs vSKBN’ gekregen. Dit geeft aan de boerderij aan de hoogste normen voldoen wat de verzorging van de dieren aangaat, maar ook voldoet aan alle regels wat betreft veiligheid en hygiëne voor mensen die er werken of er te gast zijn.

Multifunctioneel
Het gastenverblijf wordt een multifunctioneel gebouw. Bezoekers kunnen er naar het toilet of de luier verschonen van hun kindje. Ook wordt het mogelijk om er een kopje koffie of fris te drinken. Dat kan op het overdekte terras waarvan de vrijwilligers op dit moment de bestrating aan het leggen zijn. De afdeling educatie kan in het nieuwe gebouw spullen opslaan. Materialen zijn dan bij de hand als basisscholen op bezoek komen om een leuke en leerzame excursie te krijgen op de kinderboerderij.
Heel belangrijk is de grote wasbak die aan de buitenkant wordt bevestigd. Kinderen, maar ook ouders kunnen de handen wassen als ze weer naar huis gaan. Na het knuffelen en aaien van de dieren is het belangrijk om je handen goed te wassen. Spelenderwijs leren kinderen dat je dit na elk bezoek moet doen.

De parkieten en tropische vogels krijgen een nieuw onderkomen bij het gastenverblijf. De binnenkooien voor de vogels zijn in het gastenverblijf en de buitenkooien worden aan het gebouw vastgemaakt. Gasten die op het terras een drankje nuttigen, kunnen genieten van de fraaie kleuren van de parkieten en het gezang van de kanaries. Mogelijk zien de bezoekers vanaf het terras ook de tientallen kabouters die in de kaboutertuin staan. Vooral voor de allerkleinsten is dit sprookjesbos vol kabouters fantastisch.

Het bouwen van dit fraaie gastenverblijf vraagt niet alleen een enorme inzet van veel enthousiaste vrijwilligers, maar er is ook veel geld nodig om het gebouw te realiseren. De komende weken zullen vrijwilligers naar bedrijven in de omgeving gaan om ze enthousiast te maken een bijdrage te geven. De naam van de donateur wordt op het gastenverblijf gehangen zodat alle bezoekers kunnen zien wie dit mooie en praktische gebouw voor de gemeenschap mogelijk hebben gemaakt. 

26 mei Kinderboerderijdag
Ga binnenkort eens een kijkje nemen op de kinderboerderij in Velp. Kinderen vinden het fantastisch, maar ook voor volwassenen is het een leuk uitje. Noteer zondag 26 mei alvast in de agenda. Dan is namelijk de Landelijke Kinderboerderijdag. Er worden dan allerlei activiteiten voor de kinderen georganiseerd, een bijzonder dagje uit vlak bij huis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant