Afbeelding

Lezing over meer biodiversiteit op onze dijken

Velp 1.262 keer gelezen

VELP/GRAVE - Natuurvereniging IVN Grave en Waterschap Aa en Maas houden op donderdag 4 april een lezing over meer biodiversiteit op de dijken in onze omgeving. Technisch medewerker waterveiligheid, Pieter Jeuken en beleidsadviseur Hanneke Kloosterboer van het waterschap zetten uiteen hoe het waterschap voortaan omgaat met het maaien en verpachten van dijken, zodat flora en fauna meer kans krijgen zich te ontwikkelen. (foto: René van den Heuvel)

Deze lezing begint om 20 uur in dorpshuis Ons Trefpunt, Beukenlaan 11, in Velp bij Grave. Entree is 5 euro, inclusief een kop koffie of thee. Aanmelden: ivngrave.natuureducatie@gmail.com.

De dijken van Aa en Maas moeten stevig genoeg zijn om ons te beschermen tegen hoog water. Het gras op de dijk zorgt voor deze stevigheid. Een bloemrijke en kruidenrijke dijk is niet alleen goed voor de insecten, maar ook voor de dijk zelf. De ene plant wortelt oppervlakkig, de andere diep. Dit zorgt voor een extra stevige grasmat. Met de nieuwe manier van onderhoud door het waterschap gaan het vergroten van biodiversiteit én het versterken van onze dijken dus hand in hand. Bovendien is het ook nog eens een prachtig gezicht voor alle fietsers en wandelaars die van de dijk genieten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant