Afbeelding

Prijswinnend Nederlands familiedrama Narcosis in filmcafé Phoenix

Schaijk 436 keer gelezen

SCHAIJK - Filmcafé Phoenix draait in april weer eens een Nederlandse film. Het gaat deze keer om Narcosis, een intense film uit 2022 over rouw en rouwverwerking, onder regie van Martijn de Jong.

Het is een film die betovert. De film begint paradijselijk, in een soort mini-Hof van Eden, waar een perfect gezin een perfect rommelig leven leidt. Na het plotseling overlijden van vader verandert alles. Dan proberen de achterblijvers ieder op hun eigen manier het ongeluk te verwerken en dat gaat niet zonder verwarring en pijn. Recensies roemen het uitstekende naturelle spel van de acteurs, onder meer Thekla Reuten en Fedja van Huet. Ook de jonge acteurs Sepp Ritsema en Lola van Zoggel als de kinderen, spelen opvallend goed.. De film won drie gouden kalveren op het Nederlands Filmfestival van 2022, namelijk voor de beste camera, de beste costumering en de beste hoofdrol (Thekla Reuten). 

De film wordt gedraaid op dinsdag 23 april in dorpshuis De Phoenix in Schaijk. De film begint om 20 uur, vanaf 19.15 uur kun je binnenlopen. Aanmelden garandeert je van een plekje en kan via www.dorpshuisschaijk.nl

Erin Brokovich op 11 juni
De volgende en laatste film van het seizoen in Filmcafé Phoenix is op dinsdag 11 juni. Dan wordt gedraaid het op feiten gebaseerde rechtbankdrama Erin Brokovich, met onder anderen Julia Roberts. De film leverde haar haar eerste Oscar op.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant