Afbeelding

FOTOREPORTAGE: DAW Schaijk schrijft historie en plaatst zich voor Toto KNVB-bekertoernooi

Schaijk 2.056 keer gelezen

SCHAIJK - Door een 3-2 bekeroverwinning op tweede paasdag tegen ZSV uit Zeilberg mag DAW Schaijk volgend seizoen voor het eerst in haar historie deelnemen aan het ‘grote’ Toto KNVB-bekertoernooi. In dat toernooi behoren voor de Schaijkse voetbaltrots affiches tegen profclubs als TOP Oss, NEC en later zelfs Feyenoord of PSV tot de mogelijkheden. Bas Delhij maakte een fotoreportage van de bekerkraker.

DAW begon sterk aan de wedstrijd en was de bovenliggende partij. Toch kwamen de bezoekers na een klein half uur op voorsprong via een penalty. Direct na de pauze kwam DAW langszij. Siem van Merwijk bediende Mark Megens, die vallend raak kopte: 1-1. Na een uur spelen was ZSV opnieuw trefzeker via een afstandsschot: 1-2. Tien minuten voor tijd trekt de thuisploeg de stand echter weer gelijk nadat Hidde van der Heijden de rebound van een gemiste strafschop van Mark Megens benut. Diep in blessuretijd kopt Noah van Deijne op aangeven van Corik Megens de ploeg van trainer Rob van der Ven naar de halve finale van het bekertoernooi.

Door dit resultaat is DAW automatisch geplaatst voor de grote Toto-KNVB beker. Tegenstander in de halve finale is vierde-divisionist EVV Echt. DAW speelt thuis, 18 april om 20.15 uur.