Afbeelding

Sterk Zondagcafé Schaijk met muzikale verrassing

Schaijk 641 keer gelezen

SCHAIJK - Een trouwe schare bezoekers weet het Zondagcafé Schaijk in de foyer van dorpshuis De Phoenix inmiddels  te vinden. En nieuwe bezoekers spreken met grote waardering over een gezellige middag met leuke gasten en heerlijke muziek. Tijdens het Zondagcafé van 17 maart was er een muzikale verrassing. De middag werd geleid door Jeroen van Zuijlen en de gesprekken aan tafel werden gevoerd door Freek van der Venne. Een verslag.

De eerste gast kennen we van Vakantiepark Schaijk, maar wat de aanwezige oude garde beter kent als Parcival. Charles Veerkamp (foto), die een transformatie van de camping van zijn (groot)ouders heeft doorgemaakt, vertelt zijn verhaal. Met 136 vakantiewoningen en 800 bedden is er heus modern recreatiepark aan toeristisch Maashorst toegevoegd. Een squasher op topniveau die een ondernemer op topniveau werd. En hij zit niet stil. Naast het concept van zijn restaurant Charlie, gaat hij verder en is in Tilburg gestart met The Nacho Bar. Plannen heeft Charles genoeg en hoog op zijn wensenlijst staat ooit het starten van een hotel.

Marije van Ettekoven komt rechtstreeks van de motor uit Luxemburg het dorpshuis binnen. De tweede gast komt oorspronkelijk van boven de rivieren, maar is via het motorenwereldje in Schaijk terechtgekomen. Een verhaal van liefde voor de motorsport wat overging naar het navigeren in stoere Dakar-trucks waarna ze bij Egbert Wingens terechtkwam. Een plekje voor een vrouw op de navigator-stoel in de truck ging niet zomaar. Marije had tegen Egbert gezegd: “Als je huidige navigator ooit aan de schijt raakt, dan bel je mij maar!”. En die kans kreeg en greep ze. En later kwam ook de liefde, voor Egbert. Mooie verhalen en beelden van een heel bijzondere sport die Marije met verve beheerst. Een ware ambassadeur voor de sport en het damesteam.

‘5-minuten moment’
In het ‘5-minuten moment’ aandacht voor het initiatief Filmcafé. Tilly van den Hoogen vertelt hoe dit initiatief tot stand is gekomen. Het Filmcafé kent inmiddels vele avonden in het dorpshuis. Binnen, maar er zijn ook heerlijke zwoele avonden in de buitenlucht op het plein geweest. Houd de kalender van Bruisend Schaijk in de gaten voor een volgend Filmcafé.

De gesproken column komt van Joep Manders, die een doorzichtig flesje met donkergeelkleurig water mee heeft gebracht. Het is geen ochtendurine voor de huisarts. Er zit Wijst-water in. Zijn column gaat over ‘hoe de Peelrandbreuk verbindt’ én ‘de gemeenschapszin versterkt’. De Peelbreukrand heeft ons meer gebracht dan alleen het Wijstwater in het flesje. Naast het geologisch hoogstandje, we zijn in de race voor een UNESCO-erkenning, heeft de breuk enorme impact gehad op de cultuurhistorie en gemeenschapszin. Door Joeps grootouders, maar ook de vele inwoners en vrijwilligers die Schaijk en omgeving zo mooi maken.

Mike van der Burgt
De 20-jarige Mike van der Burgt zorgt voor een muzikale verrassing. Deze jonge Zeelander brengt met een zuiver stemgeluid en ijzersterk gitaarspel heerlijke country- en rocknummers ten gehore. Nummers van Cash, Presley en Shadows brengt hij solo en sommige in samenspel met Mari Wingens. Mari geeft muziekles op het Koning Willem I College en heeft Mike daar ontdekt. Samen met zijn vader en moeder maakt Mike muziek, maar solo vergaat het hem zeer verdienstelijk. Daar gaan we meer van horen.

Deze editie is door VCM opgenomen en op 24 maart om 10 uur via DTV Maashorst terug te kijken. Voor dit voorjaar is het de laatste editie en volgt de volgende op 29 september. Maar er komt een speciale editie op zondag 9 juni bij Beleef Schaijk. Volg de media voor de vorm en gasten.

Jeroen van Zuijlen

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant