Afbeelding

Team Nomi fietst mee met Giro di KiKa om geld in te zamelen

Schaijk 1.747 keer gelezen

SCHAIJK - In Italië vindt van zondag 18 tot en met vrijdag 23 juni Giro di KiKa plaats. Een meerdaags wielerevenement om geld op te halen in de strijd tegen kinderkanker. Deelnemers starten met vier bergetappes door de adembenemend mooie Dolomieten en verkassen voor de laatste dag naar de Stelvio, een berg van 2.758 meter hoog. Vijf ritten in zes dagen. Een groep fietsers uit Schaijk en omgeving doet mee onder de naam Team Nomi, research=life.

De teamnaam is een eerbetoon aan de onlangs overleden Nomi van der Linden. “De naam is gekozen in overleg met de familie van Nomi”, licht Henk Willems toe. “Toen we dat afgelopen jaar deden, waren de berichten over een eventueel herstel positiever. Dat is helaas anders gelopen. Het is verschrikkelijk als kinderen al op zo’n jonge leeftijd met kanker geconfronteerd worden. Daarom fietsen wij binnenkort voor Nomi en alle andere kinderen die hieronder te lijden hebben of hadden. Door dit soort acties is er meer ruimte voor onderzoek speciaal naar kanker bij kinderen in de hoop de overlevingskans voor hen te vergroten. Dit helpt echt.”

Vaste groep
Henk fietst al ruim twintig jaar samen met zijn teamgenoten. “Een van ons hoeft maar enthousiast te zijn over zo’n uitdaging en de rest doet mee”, vertelt Theo Wolbrink, een van de andere deelnemers. “Wij fietsen graag en doen dat niet alleen voor eigen plezier. We kijken graag hoe we ons ook kunnen inzetten voor het goede doel.” De overige fietsende leden zijn Theo Beenes, Jos van den Berg, Cor Nijenhuis en Bert van der Bolt. Zij worden ondersteund door Wilma Willems, de vrouw van Henk. Allemaal hebben ze zo hun eigen motivatie om mee te doen.
De Giro di KiKa gaat een pittige uitdaging worden. “Elke dag minimaal drieduizend hoogtemeters”, weet Henk. “De eerste vier ritten zijn door de Dolomieten. We verblijven dan op dezelfde plek. De vijfde dag verplaatst het hele evenement zich naar de Stelvio. Het is mijn persoonlijke uitdaging om op de zesde dag die berg van twee kanten te bedwingen.”

Voorbereidingen
Het team is al maanden bezig met de voorbereidingen. Die zijn tweeledig: trainen en zoveel mogelijk geld in zamelen. “Ik zit sinds februari elk weekend op te fiets”, zegt Theo. “In twee dagen probeer ik dan minimaal 250 kilometer in de benen te krijgen. Rond Hemelvaart zijn we vier dagen in Limburg geweest. Bij gebrek aan hoogtemeters is wind op de dijk ook een ideale trainingspartner. Verder is het gewoon kilometers maken.”

Doneren
Om geld in te zamelen heeft Team Nomi twee keer een spinningmarathon gehouden. Met carnaval hebben ze gewerkt in de feesttent om zo extra inkomsten bij elkaar te krijgen. Ook krijgen ze donaties van vrienden, familie en collega’s. De teller staat op ruim 22.000 euro, maar meer is altijd beter. Wil jij het team ook een financiële boost geven en onderzoek naar kinderkanker steunen? Ga dan naar www.girodikika.nl/team-nomi-researchlife om te doneren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant