Afbeelding

‘Explosie van Vrijheid’ in Garnizoenskerk Ravenstein

Ravenstein 630 keer gelezen

RAVENSTEIN - Op 25, 26, 27 en 28 april en 2, 3 en 4 mei exposeren Jacques Versteeg en Rianne van der Steen in de Garnizoenskerk aan de Servetstraat 1 in Ravenstein. De expositie is telkens geopend van 11 tot 17 uur. De feestelijke opening vindt plaats op zondag 28 april om 15 uur.

De tentoonstelling, getiteld ‘Explosie van Vrijheid’, toont hoe creativiteit een tastbare vorm heeft gegeven aan hedendaagse, onderhuidse zorgen. “Hoe geven mode en kunst uitdrukking aan emoties in een gezamenlijke tentoonstelling? Zoals angst of verlangen? Op welke wijze gaan hun werken die afzonderlijk van elkaar zijn vorm gegeven met elkaar in dialoog? Als bezoeker word je uitgenodigd om je sterk te voelen in al je kwetsbaarheden. Hoe een zachte fluisterende reactie van al het wereldse leed’ op een kleurrijke wijze ontwaakt in een omgeving vol expressie.”

Versteeg en Van der Steen hebben een selectie gemaakt uit hun huidige werk en deze stukken met elkaar in verband gebracht zodat de werken met elkaar gaan communiceren. Het hart van de tentoonstelling wordt gevormd door een gouden drol, geschapen door Versteeg als oproep tot nadenken van de situatie in het hier en nu.

Rianne van der Steen
Rianne van der Steen, ontwerper moderne couture, is wars van modetrends, ze bepaalt liever zelf haar eigen regels. Van der Steen ontwerpt bijzondere ‘statement pieces’ die zowel stijlvol, exclusief als uitgesproken zijn. “Ontdek als vrouw je innerlijke kracht, ongeacht je maat of achtergrond. Draag ontwerpen waar je in schittert en straalt. Vier het leven, voel je goed over jezelf en koester je imperfecties: dit zijn tekenen van plezier, authenticiteit, karakter en schoonheid.”

Jacques Versteeg
‘Oprechtheid verwerken vanuit gevoel’ is essentieel voor het werk van beeldend kunstenaar Jacques Versteeg. “Daarbij staat de mens altijd centraal. Mijn werk gaat daardoor over angst, kwetsbaarheid, vergankelijkheid, agressie maar ook over de liefde. Het kan hard en confronterend zijn, teer en breekbaar.” Schilderen betekent voor Versteeg het gevecht aangaan met het materiaal om het beeld zover te krijgen dat het klopt bij zijn gevoel, in harmonie met geluk al is dat maar een fractie van vrolijkheid. Versteeg hoopt met zijn werk mensen te verleiden: “Kijk naar het licht daar. Daar in de verre verte door de bomen, grassen en over het strand. Zie jij dat licht daar ook?”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant