Afbeelding

Presentatie bevindingen bouwkundig onderzoek Luciakerk Ravenstein

Ravenstein 446 keer gelezen

RAVENSTEIN - Stichting Anna Lucia Ravenstein presenteert op dinsdag 7 juni samen met architectenbureau Hylkema Erfgoed de bevindingen van het bouwkundig onderzoek en bijbehorende begroting voor de renovatie van de Luciakerk.

De kerk, die reeds vanaf 2016 gesloten is voor publiek, verdient het volgens de stichting om een open en centrale plek te hebben in Ravenstein en omstreken. Daarvoor is echter eerst een grondige renovatie nodig. Het gerenommeerde bureau Hylkema, bekend van onder andere de renovatie van de Augustinuskerk in Utrecht en Paleis Soestdijk in Baarn, is in september 2021 gestart om samen met verschillende experts de Luciakerk bouwkundig te onderzoeken.

‘Cruciale nieuwe bevindingen’
Op 7 juni verzorgt Maarten Peek, renovatie-architect van Hylkema, een presentatie over de uitkomsten van het onderzoek. “Hij zal een aantal cruciale bevindingen presenteren die niet aan het licht zijn gekomen bij eerdere onderzoeken”, laat de stichting weten. “Het bestuur zal de begroting presenteren en een doorkijk geven naar het benodigde budget om de kerk uiteindelijk weer te kunnen openen voor publiek en bouwkundig toekomstbestendig te maken.”

Bijwonen van de presentatie
Alle belangstellenden zijn van harte welkom om de presentatie bij te wonen op 7 juni vanaf 19.30 uur.Om 20 uur start de presentatie in de Garnizoenskerk aan de Servetstraat 1 in Ravenstein. Je kunt deze avond alleen bezoeken door een aanmelding vooraf op www.luciaravenstein.nl/aanmelden.

Uit de krant