Afbeelding

Waar Catharinahof en het Merletcollege elkaar ontmoeten

Nieuws 7 keer gelezen

GRAVE - ‘Catharinahof verbetert de sociale samenhang en leefbaarheid in Grave. Op deze ene plek wordt de hele Graafse samenleving dichter bij elkaar gebracht. Zo bereiken we dat binnen Catharinahof oudere en jonge mensen, sterkeren en zwakkeren, zelfstandigen en mensen die hulp nodig hebben, elkaar tegenkomen en opzoeken’. Zomaar een alinea uit de missie van Catharinahof. Een alinea die ook daadwerkelijk in de praktijk wordt gebracht. (foto’s: Jesper Oosterlaak)

Het Merletcollege: ‘Vanwege corona hebben we helaas niet alle 150 glimlachen kunnen zien. Echter er waren er ruimschoots voldoende bij de overhandiging om tevreden terug te kunnen kijken op weer een mooie Kerstactie. Met elkaar. Voor elkaar”. Die laatste woorden gelden bij het Merletcollege niet alleen binnen de schoolmuren. Ook daarbuiten is men ook sociaal heel actief.

Voor het tweede jaar organiseert het Merletcollege Grave een activiteit die ten doel heeft om jongeren en ouderen met elkaar te verbinden. ‘Een glimlach op de gezichten van de oudere medemens toveren”, noemt Peter Kuijpers van het Merletcollege het. ‘De jongeren zijn met liefde en plezier bezig geweest met hun Kerstpotten te vullen en te beschilderen en met het maken van de Kerststerren. De jongste leerlingen hebben zich uitgeleefd om prachtige Kerstkaarten te maken. ‘Ze weten heel goed voor wie ze bezig zijn’, gaat Kuijpers verder. ‘En waarom ze dit doen. Daarom is het prachtig om te zien wat voor energie ze in hun werk stoppen”.

Ariadne van Haren is de vertegenwoordiger van Catharinahof, wat betreft de verschillende activiteiten. “De vorige actie was zo’n succes dat we blij zijn dat we, mede door een ruimhartige subsidie van de gemeente Grave, weer samen met de jeugd van Merlet onze bewoners konden verrassen. De bloempotten zijn deels door de leerlingen beschilderd en deels door de bewoners die meedoen met de activiteiten van Klavertje Groen in Catharinahof. Verder hebben we medewerking gekregen van de Boekbindvrouwen uit Escharen, die ook een geweldige bijdrage hebben geleverd. Natuurlijk zorgde corona ervoor dat we diverse hindernissen moesten overwinnen om alles tot een goed einde te brengen. Maar wie wil, die vind altijd een oplossing”.

23 december 2021
Door de eerder genoemde coronamaatregelen moest voor de overhandiging een coronaveilige activiteit bedacht worden. Peter Kuijpers en collega Paul Lamers waren naar Catharinahof gekomen. De honneurs van Catharinahof werden waargenomen door Ariadne van Haren en Lucie van den Bosch. Twee leerlingen van Merlet overhandigden een houten hand aan een lange steel en hielden zelf ook zo’n hand. Een symbolisch gebaar. Ook in deze moeilijke tijden toch elkaar een hand toesteken. Wat ook gebeurde. Daarna werden ook symbolisch bloemen, sterren en kaarten overhandigd. Het merendeel van de geschenken was inmiddels prachtig uitgestald in de Theaterzaal van Catharinahof. 150 cadeautjes bij elkaar voor de bewoners, die via de handen van personeel en vrijwilligers hun goede doel nog diezelfde avond bereikten.

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant