Afbeelding

Kerst, chocolademelk en een bijzondere jarige

Nieuws 3 keer gelezen

GASSEL - Een prettige bijkomstigheid van kerst 2019 was dat er twee extra ‘zondagen’ waren voor de lopers van Loopgroep Grave: een prima gelegenheid voor twee extra trainingsochtenden dus. En daar werd gebruik van gemaakt: 26 lopers op meldden zich op eerste kerstdag om 9 uur in het bos en op tweede kerstdag waren dat er zelfs 39. 

(foto’s: Matt Gerrits)

Zoals één van de jonge lopers verzuchtte, terwijl zij en haar ouders die ochtend de veters van hun hardloopschoenen dichtknoopten: “Een normaal gezin zou nu uitslapen of aan het kerstontbijt zitten!”. Herkenbaar hoor, ook ondergetekende vraagt zich regelmatig op zondagmorgen af of ze niet beter lekker in haar warme bed kan blijven liggen. Het helpt dat je weet dat je niet de enige bent en dat als je eenmaal loopt, het bos zich vult met gezellige verhalen van je mede-lopers en je tegelijk lekker aan je conditie werkt.

Ik heb er dan ook nog nooit spijt gehad het warme nestje te verruilen voor het soms best koude en natte Gasselse bos, immers: niets dat een warme douche niet kan goedmaken. De beloning achteraf is een fris en energiek gevoel de rest van de dag! En vandaag, zondag 29 december, was er een extra beloning in de vorm van een kopje chocolademelk met slagroom en een koek na het rennen. Al jaren een traditie binnen de Loopgroep op de laatste zondag van het jaar. Weer met veel dank aan Hannie en Huub Steinmann voor het regelen. Vandaag met een extra feestelijk tintje, want één van onze oudste lopers, Corrie van Egmond, werd 84! En hoe toevallig: vandaag vierden we dat met 84 lopers in het bos, een record!

Heb jij ook zin om een keertje mee te rennen of te fitwandelen? Je bent zeer welkom! Alle informatie over Loopgroep Grave en de trainingen vind je op: www.loopgroepgrave.nl 

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant