Afbeelding

30 jaar loopgroep Grave

Nieuws 13 keer gelezen

GRAVE - Wat begon als een groepje van vier lopers, groeide onder de bezielende leiding van Huub Steinmann in de afgelopen 30 jaar uit tot Loopgroep Grave, met inmiddels ruim 170 lopers en fitwandelaars. Een jubileum dat niet ongemerkt voorbij is gegaan: zondag 27 oktober meldde zich een vertegenwoordiging van 105 lopers stipt om 9 uur bij de Molen in Gassel. Daar werd eerst weer een legendarische Loopgroep-familiefoto gemaakt. Aansluitend was het tijd voor dat wat de Loopgroep bindt: bewegen! Er was een groep die onder leiding van Frans (de fitwandelgoeroe die zondag ook een jubileum had: 5 jaar een eigen groep met fitwandelaars) in teams kleine wedstrijdjes in het bos ging doen en een groep die zo vaak als maar lukte in twee uur tijd het schitterende jubileumrondje van 4,2 kilometer door de Gasselse bossen rende.
Na deze beweging was het tijd om even stil te staan: stil bij het verdrietige overleden van loopvriend Danny de Vos, van wie iedereen stiekem nog zo gehoopt had dat hij er zondag nog bij had kunnen zijn. Na de minuut stilte volgde een mooie speech van Huub, startend bij hoe het begon, via hoe het zich over de jaren ontwikkelde, naar een nieuwe toekomst. Een toekomst waarin Huub zelf in de organisatie een stapje terug gaat doen en ‘zijn’ Loopgroep overdraagt aan een nieuw team van vier enthousiastelingen. Gelukkig stopt Huub niet helemaal en blijft hij gewoon nog onze de ‘oppertrainer’ (“Jaaaaaaaaa, het is bijna 9 uur!”).
Na nog een bedankje voor Huub, een Loopgroep-jubileumlied en een erg vermakelijke serie geluidsfragmenten met Huub-klassiekers, was het tijd voor een heerlijke lunch, met een kleine bierproeverij als toetje. Op naar de volgende 30 jaar.

En ben je nu nieuwsgierig geworden naar deze leuke Loopgroep? Kom dan gewoon eens een keertje meetrainen. Op www.loopgroepgrave.nl vind je alle trainingstijden (en andere informatie over de Loopgroep Grave). Aan- of afmelden is niet nodig. (foto: Matt Gerrits)

Uit de krant

Uit de krant