Afbeelding

Grave superieure

Nieuws 7 keer gelezen

In augustus 1989 schrijft Theo van de Weijer de mars ‘Grave Superieure’ voor Harmonie Stad Grave, waar hij op dat moment al acht jaar het dirigeerstokje hanteert. Cees Menheere schrijft op zijn verzoek de liedtekst voor het trio van deze mars. Hoewel ‘Grave Superieure’ aanvankelijk niet als volkslied bedoeld is, wordt het direct na de eerste uitvoering op 7 januari 1990 door het aanwezige publiek wel als zodanig bestempeld. Bij ieder feestelijk moment in het stadje hoor je ‘Grave Superieur’. (foto: Dennis Vloedmans)

Koninklijke Onderscheiding
Achtentwintig jaar later ontvangt Cees Menheere een Koninklijke Onderscheiding voor zijn muzikale inspanningen voor de Graafse gemeenschap, waaronder zijn bijdrage aan ‘Grave Superieure’. Op hetzelfde moment krijgt hij van zijn dochter Suzanne een zeefdruk met dezelfde titel cadeau. Zonder te weten dat haar vader een lintje zou krijgen was ze in het diepste geheim al maanden bezig met dit cadeau voor haar ouders. Een mooie samenloop van omstandigheden!

Unieke prent
‘Grave Superieure’ is gedrukt op prachtig kunstdrukpapier in de vier kleuren van het wapen van Grave: lazuur (blauw), zilvergrijs, keel (rood) en goud. Nadat Suzanne het eerste exemplaar heeft overhandigd aan haar ouders hebben ook componist Theo van de Weijer en Jeanne Verbruggen van Drukkerij Kurtface, zonder wiens hulp Suzanne de zeefdruk niet had kunnen maken, een ingelijst exemplaar cadeau gekregen. Op www.suzannemenheere.com/gravesuperieure zie je hoe de zeefdruk tot stand is gekomen. Binnenkort kan deze unieke prent ook aan uw muur prijken!

Gelimiteerde oplage
Van de gelimiteerde oplage van 28 stuks (de ‘leeftijd’ van het muziekstuk) zijn nog enkele afdrukken beschikbaar (formaat 40x30 cm). Bestel een gesigneerde en genummerde zeefdruk voor €50. Voor een ingelijst exemplaar betaalt u €75 (blank houten lijst). Met uw aankoop steunt u tevens Harmonie Stad Grave; van elk verkocht exemplaar wordt €10 aan de harmonie gedoneerd. Bestellingen kunt u plaatsen via het bestelformulier op de website. 

Uit de krant