Afbeelding

In de voetsporen van opa Kees

Nieuws 146 keer gelezen

DAW viert deze maand niet alleen haar 75ste verjaardag, de vereniging bereikte onlangs nóg een bijzondere mijlpaal. De Schaijkse voetbaltrots mocht namelijk haar duizendste lid verwelkomen. Het is de vierjarige Kees Aarts die als duizendste DAW’er de boeken in gaat.

De kleine Kees Aarts stamt uit een roemruchte DAW-familie. Zijn oom Erwin maakte tien jaar lang furore in het eerste en zijn opa Kees schopte het via DAW en de profclubs TOP, Willem II en ADO Den Haag zelfs tot het Nederlands Elftal. De in 2008 op 66-jarige leeftijd overleden Aarts geldt als de enige Oranje-international die Schaijk ooit heeft voortgebracht.     

Kaboutervoetbal
‘Kees is een paar maanden geleden begonnen bij de Kabouters’, vertelt zijn vader Robin Aarts, die de piepjonge voetballertjes gaat begeleiden. ‘Bij Kaboutervoetbal leren de allerkleinsten aan de hand van allerlei spelletjes en oefeningen op een speelse manier omgaan met de bal. Het is eigenlijk de eerste kennismaking met de voetbalsport.’

‘Linksbuiten, net als opa’
De kleine Kees zelf, wiens oudere broer Boaz (6) ook al bij DAW speelt, is in ieder geval razend enthousiast. ‘Ik vind voetballen heel erg leuk’, vertelt hij. ‘Het liefst wil ik straks als linksbuiten gaan spelen, net als opa vroeger.’
Wellicht slaagt Kees erin om in de voetsporen te treden van zijn beroemde opa of anders in die van zijn oom Erwin (44). Die vierde in 1999 het kampioenschap met DAW en verdiende zelfs een plaatsje in het Elftal van de Eeuw van de Schaijkse club. ‘Dat vond ik wel verrassend, volgens mij ben ik de jongste van dat team’, lacht Erwin, die als snelle en hardwerkende aanvaller maar liefst zeventig goals maakte in DAW1. ‘Rond mijn tweeëndertigste moest ik vanwege blessures stoppen. Dat vind ik nog steeds erg jammer. Als ik het nog zou kunnen zou ik zó weer beginnen, achter elkaar’, zegt Erwin, die momenteel trainer is van DAW F1.

Tijdens het jubileumweekend van DAW wordt door voorzitter Henrie Lamers speciale aandacht besteed aan het duizendste lid Kees Aarts.

Schaijks enige Oranje-international:
Kees Aarts (1941-2008)

Kees Aarts wordt op 30 november 1941 geboren in Baarle-Nassau en vertrekt na zijn periode bij DAW naar SV TOP. In Oss verdient de rappe linksbuiten een profcontract bij Willem II, waarmee hij in 1963 de KNVB-beker wint door een 3-0 overwinning op ADO Den Haag. Aarts maakt in die wedstrijd zoveel indruk op toenmalig ADO-trainer Ernst Happel dat deze hem direct vastlegt voor de Haagse club.

Bij ADO, waar hij van 1963 tot 1969 speelt, vormt Kees Aarts samen met middenvoor Lambert Maassen en rechtsbuiten Harry Heijnen een levesgevaarlijke voorhoede. Aarts staat in die tijd te boek als de snelste speler van de eredivisie.
Op 18 september 1966 speelt Kees Aarts op 24-jarige leeftijd zijn eerste en enige interland, een vriendschappelijk duel in en tegen Oostenrijk.   

Kees Aarts, gezegend met een ongekend hard schot, speelt in totaal 225 duels voor ADO waarin hij 65 goals maakt. In 1967 komt hij nog negen duels uit voor de San Francisco Gales in de Verenigde Staten. Hierna bouwt hij af bij Go Ahead Eagles, waar hij zich na een auto-ongeluk al op 29-jarige leeftijd moet laten afkeuren vanwege een kapotte knie.

Op 16 november 2008 overlijdt Kees Aarts op 66-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant