Afbeelding

Melkveebedrijf De Klein in Langenboom doet mee aan Open Boerderijdagen

Langenboom 2.844 keer gelezen

LANGENBOOM - De 17e editie van de Campina Open Boerderijdagen vindt plaats op vrijdag 10 en maandag 20 mei. Op deze dagen openen 70 melkveebedrijven verspreid door heel Nederland hun erf voor publiek. Tijdens leuke en leerzame activiteiten op en rond de boerderij kan jong en oud het boerenleven van dichtbij ervaren. Ook in Noord-Brabant laten melkveehouders van Campina zien waar zuivel vandaan komt en hoe zij bijdragen aan ‘een betere morgen’. Op 10 mei opent onder meer de melkveehouderij van de familie De Klein aan de Spiestraat 20 in Langenboom de deuren voor het publiek. Iedereen is tussen 10 en 16 uur van harte welkom, de toegang is gratis.

Op de Open Boerderijdagen is er voor bezoekers van alles te doen en te leren. Zo kunnen bezoekers melkpak bowlen, een puzzel maken met zonnepanelen en tegen elkaar strijden in een ‘melkwegrace’. Ook kunnen liefhebbers zich laten schminken of deelnemen aan een (blinde) proeverij in de zuivelbar. Bij aankomst op de boerderij krijgen kinderen een Campina Doeboek mee vol met leuke weetjes en spelletjes en uitleg over de Open Boerderijdagen en alle activiteiten.

Tijdens de Open Boerderijdagen laten de boeren zien waar zuivelproducten vandaan komen. Campina-producten, zoals yoghurt, melk en kwark, vormen de basis van een goed en lekker ontbijt dat zorgt voor een goede start van de dag. Daarnaast tonen melkveehouders aan de hand van speelse en leerzame activiteiten wat zij doen op het gebied van duurzaamheid. Zo zijn veel Campina-boeren ook energieboer: ze wekken groene energie op met windmolens, zonnepanelen en mestvergisters. Deze groene boerenstroom wordt gebruikt voor de productie van alle Nederlandse Campina-producten.

Familie De Klein
De familie De Klein, bestaande uit René (47) en Mirella (44) en hun kinderen Gieske en Ties, neemt dit jaar voor de eerste keer deel aan de Campina Open Boerderijdagen. “In Langenboom melken wij 100 koeien op een grondgebied van 40 hectare. Van april tot november grazen de koeien op onze thuisweide van 18 hectare. In de zomer worden onze 40 stuks jongvee van 1 mei tot 1 november uitgeschaard naar het Brabants Landschap. Sinds 2018 dragen wij het On the way to Planet Proof-keurmerk. Dankzij onze zonnepanelen zijn we volledig energieneutraal wat betreft stroom.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant