Afbeelding

Avondwandeldriedaagse Langenboom: loop mee voor het goede doel

Langenboom 374 keer gelezen

LANGENBOOM – In Langenboom vindt van dinsdag 30 mei tot en met donderdag 1 juni de avondwandeldriedaagse plaats. Deelnemers aan het jaarlijkse wandelevenement steunen de projecten van de Amara Foundation in Kisumu, Kenia. Deze stichting, opgericht door de Langenboomse Carmen van Bergen, biedt hulp aan ouderloze, kansarme en gehandicapte kinderen in de vorm van opvang en zorg, scholing, therapie en hulpmiddelen.

Het wandelevenement is al jarenlang traditie in Langenboom, vertelt Carmen. “We zijn destijds gestart met vier avonden en sinds vorig jaar zijn er drie wandelavonden. Dit jaar kun je iedere avond een mooie route van vijf of tien kilometer lopen op dinsdag, woensdag en donderdag. Op de verschillende rustplaatsen langs de route is er vertier en tegen een vergoeding is er drinken en een versnapering verkrijgbaar.”
Iedereen mag en kan deelnemen aan de wandeldriedaagse. De routes zijn begaanbaar met een buggy, rolstoel of scootmobiel. Startpunt is bij De Wis om 18 uur. Het inschrijfgeld is vijf euro per persoon.

Amara Foundation
Wie meedoet aan de wandeldriedaagse steunt de projecten van de Amara Foundation in Kisumu, Kenia. “Deze stichting biedt hulp aan ouderloze, kansarme en gehandicapte kinderen op het gebied van opvang en zorg, scholing, therapie en hulpmiddelen”, zegt Carmen van Bergen. De Langenboomse is oprichtster en bestuurslid van de stichting, die sinds 2006 direct actief is in Kenia. “Het motto is dat er niets aan de strijkstok blijft hangen. Het geld gaat direct naar de projecten. Al vele kinderen hebben opvang en scholing mogen ontvangen als ouders dit tijdelijk niet konden of als er geen ouders meer waren. Vanuit de opvang zijn ze vanuit een re-integratietraject in een pleeggezin, bij familie of terug bij een ouder gaan wonen. Want opgroeien in een gezinssituatie is het toch de beste basis.”

Sponsoren
Heb je vorig jaar al meegelopen met de wandeldriedaagse in Langenboom? Vergeet dan niet je speciale Amara-wandelkaart mee te nemen, zodat deze kan worden afgestempeld. Wil je graag meer sponsoren? Dat kan door een sponsorkaart aan te vragen bij Riny Kuppen (06-13472991) of Carmen van Bergen (06-46046644). Voor iedere 10 euro sponsorgeld gaat er een lootje in een pot en maak je kans op een prijs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant