Showorkest Familie De Bruyn.
Showorkest Familie De Bruyn. DERKSfotografie

H van Herpen: weekend lang feest tijdens nieuw dorpsevenement

Herpen 13 keer gelezen

HERPEN - In Herpen heeft een gemêleerd gezelschap het voortouw genomen om een nieuw evenement van de grond te tillen. Het weekend van 9, 10 en 11 september is het zover en is er van alles te doen in het dorp. Het begint op vrijdagavond met de feestavond Thekes Draait Door, gevolgd door het H van Herpen Festival op zaterdag. De afsluiting is op zondag met Heerlijk Herpen; een familiedag voor het hele gezin. Alles vindt plaats bij de kiosk in het hart van het dorp.

De organisatie wil met het festival bijdragen aan de leefbaarheid in Herpen. Het is een eigentijds evenement voor jong en oud om het dorp bruisend te houden. Belangrijke factoren zijn gezelligheid, Bourgondisch genieten en samen zijn. Het is tevens de bedoeling inkomsten te genereren om stichtingen en verenigingen uit Herpen te laten floreren. ‘Als initiatiefnemers zijn we al een tijdje onderweg’, staat op de website te lezen. ‘In september 2019 is ons idee namelijk geboren. Helaas heeft ook voor ons de coronacrisis roet in het eten gegooid, maar dat heeft ons er niet van weerhouden iets leuks te organiseren voor heel Herpen. En omgeving natuurlijk.

Thekes Draait Door
De aftrap is vrijdag 9 september met Thekes Draait Door; een welbekende feestavond in Herpen. Er is een diverse muziekprogramma samengesteld met een interessante mix van dj’s en artiesten. De avond start om 20 uur. Een ticket kost in de voorverkoop 10 euro. Op de dag zelf betaal je aan de kassa 15 euro.

Sfeervol festival
Een dag later, zaterdag 10 september, wordt rond 19 uur de poort onder een reusachtige H van Herpen geopend voor een sfeervol festival. De organisatie heeft gezorgd voor gevarieerd programma. Een van de artiesten is de van televisie bekende Rutger van Barneveld. De uit Tiel afkomstig entertainer deed mee aan het tv-programma ‘Ik geloof in mij’ en scoorde onder meer een hit met Helena. Het showorkest Familie De Bruyn is door de jaren heen uitgegroeid tot een begrip. Met hun piano, drumstel en koperwerken spelen zij op verzoek, en op ludieke wijze, de welbekende pannen van het dak. De tribute band Crazy Little Things betreedt ook het podium in Herpen. Met een bombastische sound, oog voor detail en ingenieus koorwerk verpakt in een spetterende show maken deze muzikanten een diepe buiging maken naar hun helden van Queen. Tussen deze artiesten door houden diverse dj’s uit Herpen de feeststemming er goed in door hun talenten te tonen aan de draaitafel. Een kaartje kost in de voorverkoop 15 euro. Op de avond zelf betaal je 20 euro.

Familiedag
Zondag 11 september staat een familiedag gepland waar diverse Herpense talenten het podium grijpen om te laten zien wat zij in hun mars hebben. De leeftijd varieert van 5 tot 80 jaar oud. Ook diverse dj’s uit het dorp verschijnen weer achter de draaitafel. Verder zijn er diverse activiteiten waar de bezoekers aan kunnen deelnemen. Enkele foodtrucks maken de beleving compleet. Toegang tot dit spektakel is gratis. Het programma duurt van 12.30 tot 20 uur.

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.hvanherpen.nl, Facebook of Instagram.

Rutger van Barneveld.

Uit de krant

Uit de krant