Afbeelding

Dagje wandelen vanuit Emmausklooster in Velp en Grave

Grave 1.150 keer gelezen

VELP/GRAVE - Het Emmausklooster in Velp nodigt je uit deel te nemen aan een informatieve wandeling vanuit deze sfeervolle locatie door het pittoreske landschap van Velp en Grave. Tijdens deze bijzondere tocht verken je niet alleen het Emmausklooster zelf, maar ook de prachtige natuurlijke omgeving die bekend staat als ‘de drie-eenheid’ in Velp, bestaande uit twee kloosters en een oud Romaans kerkje.

Er zijn in totaal vier wandelingen gepland dit jaar en wel op zaterdag 25 mei, zaterdag 6 juli, zaterdag 24 augustus en zaterdag 12 oktober. Elke wandeling wordt begeleid door ervaren gidsen van het Emmausklooster. Deze wandelingen maken onderdeel uit van ‘Ons Kloosterpad’. Leer met deze wandeling meer over het kloosterleven in Brabant, Ons Kloosterpad, pelgrimeren en de bezienswaardigheden onderweg. De route is ongeveer 11 kilometer en start bij het Emmausklooster, Basiulus van Bruggelaan 4 in Velp. Daarna voert de route je onder andere langs het Vincentiuskerkje, het Sint Alphonsusklooster, voormalig klooster De Wijnberg, de Sint-Elisabethkerk, een voormalige synagoge en de Begijnenkerk en nog veel meer.

Programma
Het dagprogramma begint om 10 uur met een warm welkom en koffie en/of thee in de refter van het Emmausklooster. Vervolgens wordt een rondleiding door het klooster gegeven, gevolgd door een speciale kloosterlunch. Daarna start de wandeling, waarbij er tijd en ruimte is voor natuurbeleving, bezinning en reflectie. De dag eindigt rond 17 uur weer in het Emmausklooster met een afsluitend drankje.

Ons Kloosterpad
De kloosterrondwandeling Velp is een van de elf prachtige rondwandelingen die aansluiten op Ons Kloosterpad. Dit lange-afstand-wandelpad voert je in vijftien etappes langs vijftig historische kloosters en abdijen in Brabant.

Wil jij deelnemen aan een van deze ‘kloosterommetjes’? Meld je dan uiterlijk 14 dagen voor de betreffende dag (voor het ommetje van 25 mei dus vóór 11 mei) aan door een e-mail te sturen naar emmausklooster@gmail.com onder vermelding van ‘kloosterommetje, de gewenste datum en het aantal deelnemers. Deelname aan deze dag kost 35 euro per persoon. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant