Afbeelding

Programma Filmcafé Grave

Grave 513 keer gelezen

Ferrari (foto), zondag 14 april 15.15 en woensdag 17 april 20.15 uur

De zomer van 1957 verloopt moeizaam voor ex-autocoureur Enzo Ferrari (Adam Driver): zijn autobedrijf dreigt failliet te gaan en het huwelijk met zijn vrouw Laura (Penélope Cruz) lijdt zwaar onder het gemis van hun overleden zoon Dino. Enzo zet zijn laatste hoop op één racewedstrijd: de Mille Miglia door Italië. Dit is de langverwachte nieuwe film van regisseur Michael Mann (Heat) met in de hoofdrollen Adam Driver (House of Gucci), Penélope Cruz (Parallel Mothers) en Shailene Woodley (Divergent, To Catch a Killer).

Scrapper, maandag 15 april 20.15 uur

De twaalfjarige Georgie (Lola Campbell) woont na het overlijden van haar moeder in haar eentje in Londen. Geld verdient ze door fietsen te stelen met haar vriend Ali (Alin Uzun). Ze houdt de maatschappelijk werkers van zich af door te doen alsof ze samenwoont met haar oom, Winston Churchill. Dit leven komt ten einde wanneer Jason (Harris Dickinson) opduikt, die zich voorstelt als haar vader. Laat Georgie hem toe en gaat ze de realiteit onder ogen zien, of houdt ze vast aan haar eigen wereld? Scrapper is een levendig, fantasierijk verhaal van Charlotte Regan.

The Great Escaper, vrijdag 19 april en maandag 22 april 20.15 uur

Een feelgood film, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Britse Tweede Wereldoorlog veteraan Bernard Jordan die op 89-jarige leeftijd ontsnapte uit het verzorgingstehuis om de 70e herinneringsdag van D-Day in Normandië bij te wonen. Met topacteurs Michael Caine (90) in de hoofdrol en Glenda Jackson in de rol als zijn vrouw. Tijdens zijn trip ontmoet Bernie een andere veteraan waarin hij veel van zijn eigen verscholen emoties herkent. De opbloeiende kameraadschap is hartverwarmend.

Wil je het hele programma zien? Bezoek dan onze website ( www.filmcafegrave.nl ). Bekijk het hele aanbod en als je wilt kun je direct online reserveren. We hopen je snel welkom te mogen heten op onze prachtige locatie op het terrein van De Bonskazerne!. Wil je op de hoogte blijven en wekelijks het programma ontvangen: abonneer je dan via de website op onze nieuwsbrief.

Angelo van den Dobbelsteen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant