Afbeelding

Examenleerlingen Merletcollege Grave exposeren kunst & muziek

Grave 439 keer gelezen

GRAVE - Op woensdag 3 april straalde het Merletcollege Grave van creativiteit tijdens een bijzondere avond waar kunst en muziek samensmolten. De aula werd omgetoverd tot een expositieruimte en podium waar wisselend werken van leerlingen kunst beeldend, tekenen en muziek werden uitgelicht.  

De expositie belichtte een breed scala aan artistieke uitdrukkingen, variërend van gedetailleerde anatomische tekeningen tot zelfbedachte mythes tot kleurrijke landschappen en portretten. Zelfs abstract werk zonder herkenbare voorstellingen prikkelde de verbeelding van de bezoekers. 

Op het podium namen enkele leerlingen het publiek mee in de wereld achter hun creaties. Ze deelden inspiratiebronnen, technieken en stromingen die hen hadden geïnspireerd. Zo kregen de toeschouwers een dieper inzicht in de verhalen achter de kunstwerken. 

Naast de visuele kunstwerken verrasten ook de kunst-muziekleerlingen met hun optredens. Van eigen nummers tot verrassende covers, elk met een eigen twist. Van een intieme, unplugged versie van Summer of ‘69 tot een rockinterpretatie van Dat heb jij gedaan van Meau, elke performance was uniek. 

Een deskundige jury, bestaande uit een hoboïste (rector), een bassist (docent) en een fervente muziekluisteraar (oud-medewerker), bood na elk optreden professioneel feedback, bestaande uit vaak veel lof maar soms ook wel een kritische noot. De charmante presentatie van mevrouw Hanneke van Haren verbond alle elementen tot een boeiende en levendige avond. 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant