Afbeelding

Eerste voorronde talentenjacht Appels en Peren in Grave: 5 acts door naar de finale

Grave 903 keer gelezen

Door Annelies Graafsma

GRAVE - De eerste voorronde van de regionale talentenjacht Appels en Peren, een Open Podium voor alle kunst en voor iedere leeftijd, was verrassend en soms ontroerend. (foto’s: Jan Hoekstra)

De talentenjacht is een initiatief van de Schouwburg in Cuijk, samen met de gemeente. In Filmcafé Grave vond zondagmiddag 24 maart de eerste voorronde plaats. In Cultuurhuis Oelbroeck in Sint Anthonis is er nog een tweede voorronde, op 14 april van 13 tot 17 uur. Uiteindelijk zullen waarschijnlijk acht deelnemers het podium van de schouwburg in Cuijk mogen betreden. Daar zal een jury tijdens de finale op zondag 9 juni om 16 uur vervolgens de uiteindelijke winnaar kiezen.

In totaal traden er 27 deelnemende zangers, muziekmakers en een poppenspeler op in het Filmcafé Grave. Heel divers: van de band van het Maas & Waal College, de Slagwerkgroep Grave en poppenspeler Robin tot zanger Christan van 58 en zangeres Jazz van bijna 8 jaar. De één had veel ervaring, anderen stonden voor het eerst voor het voetlicht op het podium. Een variatie aan optredens en artiesten, allemaal met de wens om door te gaan naar de finale in de Schouwburg. Alle deelnemers kregen welgemeende complimenten.

Wie wint de Gouden Appel of Peer op zondag 9 juni?


Vijf finalisten

Er zijn door de jury, die in Grave bestond uit Jolanda Adams, Michiel Alsteren en Hermine Veltkamp, uiteindelijk vijf kandidaten geselecteerd voor de eindstrijd op zondag 9 juni: de broers Tijn en Sep op gitaar en ukelele, zangeres Joni, de jonge Jazz, Omar van 18 jaar uit Jemen die in het Nederlands zong en tenslotte Neeltje met Imere en Paco als backingvocal en gitarist.

Spannend

Het was spannend welke voorrondes, die in Grave, Mill, Sint Anthonis, Cuijk en Vierlingsbeek gepland waren, door zouden gaan. De aanmeldingen kwamen in eerste instantie maar langzaam op gang. Voor Sint Anthonis kwamen er genoeg en in Grave meldden zich, na extra inzet van de organisatie, negen acts aan. In Mill en Vierlingsbeek kwamen geen aanmeldingen binnen en gingen de voorrondes niet door.

Professionele coachingOptreden in de Schouwburg Cuijk is niet de enige prijs. De winnaar wint uiteindelijk een professionele coaching op zijn of haar eigen gebied. Wie wint de Gouden Appel of Peer op zondag 9 juni? Kaarten via Schouwburg Cuijk.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant