Afbeelding

Esther van Hooren (22) uit Grave Nederlands studentenkampioen Doktersassistent

Grave 1.701 keer gelezen

GRAVE/DEN BOSCH - Esther van Hooren (22) uit Grave, student aan het ROC Nijmegen, mag zichzelf een jaar lang Nederlands studentenkampioen Doktersassistent noemen. Zij behaalde afgelopen week in de Brabanthallen in Den Bosch een gouden medaille tijdens de finales van Skills Heroes, de nationale vakwedstrijden van het mbo.

In totaal 22 studenten van ROC Nijmegen deden mee aan Skills Heroes. Via een kwalificatiewedstrijd plaatsten zij zich voor de landelijke finales. Vrijdag 22 maart vond de prijsuitreiking plaats en sleepte de Graafse Esther van Hooren een gouden plak in de wacht.

Trots, blijdschap en ook een beetje opluchting. Dat is wat de studenten voelen. Want meedoen aan Skills Heroes is een hele ervaring. Eerst hebben de studenten een voorronde op school of worden ze gevraagd door een docent. Vervolgens strijden ze tegen studenten van andere scholen in een kwalificatiewedstrijd. En als ze dan bij de beste acht horen, mogen ze door naar de landelijke finales, die op 21 en 22 maart in de Brabanthallen in Den Bosch werden gehouden. Van schilder tot doktersassistent en van bouwtimmeren tot schoonheidsspecialist; in de grote evenementenlocatie vonden maar liefst 59 vakwedstrijden tegelijkertijd plaats met ruim 600 deelnemers en nog veel meer bezoekers. Een spannende, maar vooral gave en unieke ervaring voor de studenten dus.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant