Afbeelding
Maartje Gerrits

Kijkdag voor nieuwe huurders Bonskazerne

Grave 724 keer gelezen

GRAVE - De Generaal de Bonskazerne is al een aantal jaren flink in beweging. Waar het drie jaar geleden begon met een nieuwe kazernevisie ‘Betrokken wonen, betrokken werken’ en de huisvesting van de eerste zakelijke huurders, zitten er inmiddels circa 30 huurders in het A-, B- en C-gebouw.

“We huisvesten een breed scala aan ondernemers waaronder bijvoorbeeld een fotograaf, psycholoog, een animatie ontwerper, kunstenaar en het Filmcafé”, zegt ontwikkelmanager Rinkjan Postma namens BOEI. “De huurders vormen samen een betrokken community en er wordt geregeld wat georganiseerd. Voor gebouw B en de horeca worden nog huurders gezocht, daarvoor wordt op woensdag 10 april een kijkdag gehouden.”

Naast de zakelijke gebruikers zullen er de komende jaren ook bewoners bijkomen. De vier belegeringsgebouwen zijn allemaal verkocht of onder optie aan wooncollectieven of andere stichtingen. Het wordt een gemengd terrein waar altijd wat te doen is.

De afgelopen maanden heeft het B-gebouw op de Generaal de Bonskazerne een ware metamorfose ondergaan. Het gebouw is verduurzaamd en volledig gerestaureerd waarbij kleurenonderzoek is gedaan om alles weer helemaal in stijl te krijgen. Na de restauratie komen de oude huurders weer terug, maar er is nog plek voor 8 nieuwe huurders. “Het zal de mooiste plek op het terrein worden”, zegt Rinkjan Postma. “In het gebouw zit de voormalige regimentskamer. Een ruimte op de eerste verdieping van maar liefst 107 vierkante meter met eigen keuken en fenomenaal uitzicht aan twee kanten. Een waar penthouse.”

Horeca
Wat het terrein nog mist is een punt om samen te komen. Voor ondernemers, de toekomstige bewoners, maar ook voor bezoekers. “Geregeld komen er nu mensen het terrein op fietsen of bij het Filmcafé die graag ergens iets willen eten of drinken. Het is jammer dat wij hen niks kunnen bieden”, vindt verhuurmanager Suzanne ter Harmsel. “Wij zijn naarstig op zoek naar een enthousiaste horecaondernemer die zich hier wil vestigen. We hebben zelfs twee locaties waar men uit kan kiezen en wij denken graag mee.”

Om alle geïnteresseerden een uitgebreid moment te bieden om alle ruimtes te kunnen komen bekijken is er een kijkdag op woensdag 10 april van 16 tot 18 uur.
Alle beschikbare ruimtes staan op www.fundainbusiness.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant