Afbeelding

#WinkeleninGrave: De heerlijke avondjes zijn gekomen…

Grave 503 keer gelezen

GRAVE - Deze zaterdag, zondag en ook nog op maandag 5 december staat alles natuurlijk in het teken van het Sinterklaasfeest en wat is het fijn dat wij weer samen met familie dit kinderfeest uitbundig mogen vieren. Misschien mogen de kleinkinderen op zaterdag of zondag bij oma en opa al ‘de klomp uithalen’? Glunderend zullen de cadeautjes door de kinderen worden uitgepakt en kan er direct al volop mee gespeeld worden. Dat is toch een traditie die onvergetelijk is voor jong en oud. En nu maar hopen dat Sint alle wensen goed begrepen heeft en dat de schoentjes gevuld zijn met de gewenste cadeaus. (foto’s: StadjeaandeMaas.nl)

Sint heeft volgende week op zijn stoomboot tijd genoeg om alle aan hem gegeven tekeningen te bekijken en brieven te lezen. Wat heerlijk om dan met een voldaan gevoel naar Spanje te varen!

De laatste aankopen
Vandaag en morgen zijn de winkels nog gezellig open voor de laatste aankopen. Wij weten niet of er op de valreep voor Sint Nicolaas nog de juiste letters te koop zijn? En hoe het zit met de voorraad pepernoten? Maar naar verwachting is er nog genoeg Sint-snoep. Een rondje langs bijvoorbeeld Snoeperij Heintje, HEMA, Kruidvat en de supermarkten brengt je zeker in de juiste stemming.

Winterse sfeer
De binnenstad van Grave heeft zich inmiddels mooi ‘opgemaakt’ en is omgetoverd in winterse sferen. De lampjes hangen in het duister te schitteren en de winterbeplanting staat te pronken. Elk jaar worden ook de gevels van de winkels weer mooi versierd door ondernemers en bewoners. Loop de komende tijd gezellig binnen bij de modewinkels zodat je met een echt kerstgevoel aan de feestdagen kunt beginnen.

De Graafsche Kadobon
Ook handig in deze feestelijke tijd is de Graafsche Kadobon. Deze is te koop in bedragen van 5, 10, 20 en 50 euro. Deze bon is te besteden bij alle ondernemers in Grave. De bon is een initiatief van Centrum Management Grave. De bonnen zijn te koop bij Primera en online op www.graafschekadobon.nl.

Lichtjesavond 9 december
Zo zul je zeker gaan genieten van het komende evenement, ‘De Lichtjesavond’. Wij nodigen je dan ook van harte uit om volgende week vrijdag 9 december van 18 tot 21 uur je licht eens op te steken als er tal van activiteiten plaatsvinden. De jaarlijkse lampionnenoptocht trekt met Harmonie Stad Grave door de straten, er branden talloze kaarsjes, kinderen kunnen op de foto met Elsa uit de film Frozen en er staat een draaimolen en een poffertjeskraam. Diverse zangkoren treden buiten en in de St. Elisabethkerk voor je op. Er is een kerststallenroute uitgezet waarvoor tot en met 6 januari een deelnameformulier opgehaald kan worden bij het Toeristisch Informatiepunt in het oude stadhuis en bij Snoeperij Heintje. Elk kind ontvangt na afloop een snoepzakje.

Tip: Van 9 tot 12 december wordt het tienjarig bestaan van HEMA Grave gevierd met speciale acties. Houd facebook HEMA Grave in de gaten en vier het feest mee.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant