Ben Peters (links), Astrid Bannink en Jochem Jacobs.
Ben Peters (links), Astrid Bannink en Jochem Jacobs.

14 oktober eerste raadsledenspreekuur in Grave

Grave 590 keer gelezen

GRAVE - Op initiatief van CDA-gemeenteraadslid Ben Peters wordt, in samenwerking met BiblioPlus, elke tweede vrijdag van de maand van 10 tot 12 uur een raadsledenspreekuur gehouden in de bibliotheek aan de Trompetterstraat in Grave. Het eerste spreekuur vindt plaats op 14 oktober.

Het spreekuur is bedoeld om de inwoners van de voormalige gemeente Grave een laagdrempelige gelegenheid te bieden om met de drie ‘Graafse’ raadsleden, Astrid Bannink, Jochem Jacobs en Ben Peters, in gesprek te gaan. Daarmee is het een van de instrumenten om bestuur van de nieuwe gemeente Land van Cuijk dichter bij de inwoners te brengen en inhoud te geven aan het begrip ‘Kerndemocratie’.

Tijdens het spreekuur is tenminste één van de drie raadsleden in de bibliotheek aanwezig om vragen over plannen van de gemeente te beantwoorden, of te adviseren over het juiste loket waar je antwoorden kunt vinden. Als je extra achtergrondinformatie over projecten of plannen wilt hebben kunnen de raadsleden daarin voorzien. En natuurlijk kun je ook bij hen terecht als je een goed idee hebt waar je graag aandacht van het bestuur van de gemeente voor vraagt. Je kunt zo binnen lopen bij de bieb of je maakt per e-mail vooraf een afspraak met het raadslid dat je wilt spreken, dan zorgt hij of zij dat hij of zij in de bibliotheek aanwezig is tijdens het spreekuur.

Ben Peters is BiblioPlus zeer erkentelijk voor haar medewerking en het enthousiasme dat bij BiblioPlus voor dit idee is ontstaan. “Het past precies in de nieuwe rol die de bibliotheken spelen in de verbreding van de informatievoorziening aan de inwoners en als plek van verbinding en ontmoeting”, aldus Anita Witsiers van BiblioPlus.

Wil je voor het spreekuur een afspraak maken met Astrid Bannink dan kun je haar bereiken via astrid.bannink@lpg-grave.nl. Jochem Jacobs is bereikbaar via jochem.jacobs@cdalvc.nl en Ben Peters via ikbenpeters@gmail.com.

Uit de krant

Uit de krant