Afbeelding

Winterafsluiting Loopgroep Grave

Grave 727 keer gelezen

GRAVE - Traditioneel sluit Loopgroep Grave in het eerste weekend van april de winter af. “Dat voelde bij het de deur uitgaan dit jaar toch nog net iets te vroeg: het gras was nog wit bevroren, de thermometer gaf -2 graden celsius aan en onze adem vormde mooie wolkjes”, vertelt Froukje Wartenbergh-Cras namens de loopgroep. (groepsfoto: Matt Gerrits; actiefoto: Froukje Wartenbergh-Cras)

Zo’n 50 lopers van de loopgroep hadden zich deze zondagmorgen al vroeg verzameld in de Herperduin, waar naar keuze een uur gefitwandeld of gerend werd door de prachtige omgeving. Froukje: “Tijdens de sportieve inspanning brak al snel het zonnetje door en leek de lente het toch echt te gaan winnen van de winter. Onder het genot van een stuk heerlijke taart en een kop koffie of thee in de Kriekeput werd daarna samen teruggeblikt op afgelopen coronatijd en verheugd vooruitgekeken naar de komende periode. Loopgroep Grave kan weer als vanouds trainen en leuke wandel- en loopevenementen organiseren. Na nog een paar welgemeende bedankjes aan alle vrijwilligers die de Loopgroep ondersteunen, werd de winter officieel afgesloten en het lenteseizoen gestart.”

Ook zin om een keertje mee te rennen of te fitwandelen? Loopgroep Grave is een laagdrempelige, gezellige loopgroep, die rent en wandelt in de omgeving van Grave. De loopgroep bestaat uit ongeveer 170 lopers, van jong tot oud, van beginners op de 5 kilometer tot gevorderden die de ene na de andere marathon rennen of zelfs de marathonafstand niet ver genoeg meer vinden. Naast de groep hardlopers is er ook een actieve groep fitwandelaars die het wandelen combineert met allerlei oefeningen om fit te worden en te blijven. Alle informatie over Loopgroep Grave en de trainingen vind je op www.loopgroepgrave.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant