Afbeelding
MEREL V DOOREN

Verenigingen verpulveren Grote Clubactie-record: 12.8 miljoen

Algemeen 348 keer gelezen

REGIO - Met een opbrengst van bijna 13 miljoen euro verbreekt de Grote Clubactie voor het derde jaar op rij al haar records. Verenigingen uit Schaijk en Zeeland haalden samen 12.270 euro op. 

Algemeen Directeur Frank Molkenboer: “Prachtig dat mensen ook in deze tijden bereid zijn om ‘hun cluppie’ te steunen. Dit is een geweldig gebaar naar het verenigingsleven en al hun vrijwilligers. Wat me elk jaar opnieuw raakt is niet zozeer het aantal verkochte loten, maar het feit dat zoveel leden van verenigingen zich inzetten voor hún club. Het is een vrijwilligersgebeuren, van jong en oud, met een sterk sociaal karakter. Recent onderzoek toont aan dat men juist meedoet om elkaar en hun club te helpen. Zo is het in 1972 ooit bedacht en dat is ook al 50 jaar de kracht van de Grote Clubactie.”

Dit jaar deden in Schaijk en Zeeland de volgende clubs mee en zij haalden de volgende bedragen op. Hiervan gaat 80% naar de club.
Schaijk: DAW Schaijk 2.826 euro en badmintonvereniging De Klapper 738 euro.
Zeeland:  Festilent 5.412 euro, volleybalclub Detac 1.341 euro, De Aangespannen Haflinger 1.155 euro en De Maashorst Bend 798 euro.
In de voormalige gemeente Grave werden de volgende bedragen opgehaald:
Escharen: EGS’20 3.126 euro.
Grave: Hocleyclub Grave 1.527 euro en wandelvereniging Magnus 567 euro.
Gassel:  Akasha Rijkunst 648 euro.Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant