Afbeelding

Kunstexpositie Zeelander Georges de Groot in Kerkje Velp

Velp 679 keer gelezen

VELP/ZEELAND - In april exposeert Zeelander Georges de Groot zowel schilderijen als beelden in het Kunstkerkje aan de Pastoor Loefsweg 1 in Velp. Deze expositie wordt georganiseerd door Stichting Kunst in het Kerkje. Georges de Groot maakt zeer kleurrijk modern werk. De expositie is te bezichtigen op de vrijdagen, zaterdagen en zondagen 31 maart, 1, 2, 7, 8, 9, 14, 15, 16 en 17 april (tweede paasdag). De openingstijden zijn steeds van 11 tot 17 uur. 

Voor Georges de Groot zijn tekenen, schilderen en boetseren een rode draad in zijn leven. Door zijn rijke fantasie ontstaan er in zijn schilderijen en beelden eigenzinnige wezens die je laten verwonderen over hun zijn. Ieder werk vertelt zijn eigen verhaal waarin vorm en kleur je doen verrassen. Zijn inspiratie haalt hij uit de dierenwereld en sprookjes, maar ook de Middeleeuwen en de Oertijd zijn dankbare onderwerpen. Een leeg doek krijgt van Georges een achtergrond met structuur, wat zijn werk extra diepte en levendigheid geeft. De schilderijen, vol van kleur en expressie, drukken positivisme uit.
De beelden van keramiek zijn veelal opgebouwd uit verschillende lagen en bevatten verrassende elementen. De bijzondere wezens van keramiek van De Groot zijn mede hierdoor een genot om te aanschouwen en daardoor erg geliefd bij het publiek.

Voor meer informatie over de exposities en concerten: www.kunstinhetkerkje.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant