Afbeelding

Heel Schaijk Beweegt: lekker bewegen in de buitenlucht

Schaijk 801 keer gelezen

SCHAIJK - Sinds begin maart is er wekelijks bewegen buiten op muziek, tijdens ‘Heel Schaijk beweegt’. Inwoners van Schaijk spraken de wens uit dat zij deze activiteit in de coronaperiode gewaardeerd hadden. Dat was reden voor de Zorgcoöperatie Schaijk daar actie op te ondernemen. ‘Heel Schaijk beweegt’ start elke dinsdag om 14 uur op het plein achter De Phoenix en is een mooie aanvulling op de activiteiten in het dorp.

Judith Busser is sportdocent en is het liefst actief in de buitenlucht. “Bewegen is belangrijk, dat weten we allemaal”, zegt Judith. “Zelf vind ik het heerlijk om samen met anderen in de buitenlucht te bewegen. De lessen zijn afgestemd op wat je kunt, dus iedereen kan meedoen naar eigen kunnen. Niet alleen de spieren maar ook de hersenen worden aan het werk gezet. Je balans wordt getraind en je voelt weer even je verschillende spiergroepen.”

“Er is dus veel afwisseling in de oefeningen op de plaats maar ook in de ruimte en dat is fijn”, zegt een deelnemer. “Ja en dan met een muziekje erbij, lekker buiten samen plezier hebben, daar krijg je energie van.”

De lessen zijn elke dinsdag van 14 tot 15 uur het hele jaar door, buiten op het plein achter de Phoenix. Alleen tijdens de schoolvakanties is er geen les. De kosten zijn na een gratis proefles 3 euro per keer. Met makkelijk zittende kleding, sportschoenen en goeie zin kun je gewoon een keer aansluiten. Opgeven is niet nodig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant