De kar waar Trammelant hun voorstelling op speelt.
De kar waar Trammelant hun voorstelling op speelt.

Theater Trammelant op 23 juli bij Keurvorst Ravenstein

Ravenstein 27 keer gelezen

RAVENSTEIN - Trammelant is een groep mensen die het leuk vindt om theater met muziek te maken. Dit doen ze, in wisselende samenstellingen, al zo’n veertig jaar. Ook voor 2022 is er een stuk ingestudeerd: Gender Neutraal. Wim Wijnakker bewerkte Twelfth Night van Wiliam Shakespeare tot een absurdistisch en hilarisch gedrocht. Wat overeind bleef is de gedachte: niets is wat het lijkt te zijn. De voorstelling is vier keer te bezoeken. De laatste keer op zaterdag 23 juli om 20.30 uur op het plein voor De Keurvorst in Ravenstein.

Een optreden van Trammelant is in de open lucht en gratis te bezoeken. Je hoeft geen entree te betalen. Wel gaan de spelers met de pet rond. “Het opgehaalde geld gebruiken we om het decor te bouwen, ruimte te huren, kostuums te maken en wat te eten tijdens de speelweekenden”, legt Wim Wijnakker uit. “De regisseur heeft als enige een betaalde klus. De rest is allemaal vrijwilligerswerk van theaterliefhebbers.”

Trouw publiek
De groep trekt met karren langs mooie plaatsjes. “We hebben veel trouw publiek”, zegt Wim. “Ooit hadden we dertig man publiek voor de kar, maar ooit speelden we ook voor zeshonderd. Het varieert heel erg. Het is deels afhankelijk van het weer en de speelplek. De mensen komen overal vandaan, uit het hele land, wat echt blijft verbazen, en ze brengen hun eigen stoel mee. Slim natuurlijk.”

Vier optredens
In juli speelt Trammelant vier keer. “Omdat we allemaal geen dertig meer zijn en ons niet willen inhouden tijdens een speelweekend, spelen we alleen nog op de vrijdag en de zaterdag”, lacht Wim. “Dat lukt net.”
Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om te komen genieten van de nieuwe voorstelling Gender Neutraal. Vrijdag 15 juli bij de Oortjeshekken in Ooy, zaterdag 16 juli in het haventje van Batenburg, vrijdag 22 juli bij ‘t Veerhuis in Oeffelt en tot slot zaterdag 23 juli bij De Keurvorst in Ravenstein. De aanvang is telkens om 20.30 uur. Denk eraan om een eigen stoel mee te nemen. Na afloop volgt een gezellig samenzijn van spelers en toeschouwers in een heerlijk ongedwongen sfeer, vaak bij een vuurtje.

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant