Afbeelding

Kunstschaatsster Lois Libregts uit Schaijk maakt NK-kwalificatie compleet

Nieuws 5 keer gelezen

SCHAIJK - De Schaijkse kunstschaatsster Lois Libregts heeft zich in het Duitse Oberstdorf gekwalificeerd voor het Nederlands Kampioenschap voor Junioren. (foto: Luca Tonegutti)

De afgelopen periode was voor Libregts niet eenvoudig. Na meer dan 20 maanden geen competitie, maar wel dagelijkse trainingen op de buitenbaan in Eindhoven en ‘zwervend’ op banen in België, Frankrijk en Slovenië, mochten Lois en haar team in oktober weer beginnen - helaas voor een korte periode - op de binnenbanen in Tilburg en Eindhoven.

Een van Libregts’ doelstellingen voor dit seizoen was punten binnenhalen voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap voor Junioren. Door de volledige uitval van het vorige seizoen werd dit het tweede seizoen voor Lois in de categorie Junioren. De nodige punten die behaald moesten worden om te kunnen deelnemen aan dit NK, tevens de internationale Challenge Cup, waren dit seizoen hoger gesteld dan in het seizoen 2019-2020.

De nieuwe opleiding waar Lois in september aan begon, de Young Talent Academy, steunt haar enorm in haar ontwikkeling als kunstschaatsster. De Schaijkse is dan ook blij en trots dat ze inmiddels, net op tijd, haar punten binnen heeft weten te halen: ‘De afgelopen maanden waren best heel spannend! Eigenlijk tot op het laatste moment heb ik het spannend gehouden. In Oberstdorf had ik nog één kans om de punten voor de korte kür te halen. De punten voor de lange kür had ik in November in Riga weten te halen. Het was voor mijn gevoel alles of niets. Gelukkig wisten mijn coach Mireille van Bogget en ik de spanningen om te zetten naar ‘winst’ en schaatste ik een kür die goed was voor de benodigde punten. Ik ben enorm blij dat ik dit doel dit seizoen heb kunnen behalen! Nu goed voorbereiden op de internationale wedstrijd in Hasselt als voorbereiding op het NK en de Challenge Cup.’

Uit de krant