Afbeelding

Kapsalon Ploegmakers opent vrijdag koffiebar voor het goede doel

Nieuws 7 keer gelezen

SCHAIJK – Ook dit jaar stond bij kapsalon Ploegmakers in Schaijk weer een mooie eindejaarsactie op het programma. In de laatste twee weken van december was een doneeractie gepland voor drie regionale goede doelen: Stichting Leergeld Landerd, De Zonnebloem Schaijk-Reek en de Voedselbank Oss en Omgeving. Vanwege de nieuwe lockdownmaatregelen moest de kapsalon de deuren echter sluiten en werd de doneeractie na één dag noodgedwongen beëindigd. Sissie Ploegmakers besloot niet bij de pakken neer te zitten en bedacht een alternatief om tóch nog geld in te kunnen zamelen voor de drie goede doelen. Op vrijdag 24 december wordt voor de zaak aan de Pastoor van Winkelstraat een koffiebar gecreëerd, waar heerlijke koffie, cappuccino en latte wordt verkocht. De opbrengst hiervan gaat volledig naar de drie goede doelen.

Onder het motto ‘December is een mooie maand om te geven’ lanceerde kapsalon Ploegmakers vorige week een speciale doneeractie voor drie regionale goede doelen. ‘Iedereen krijgt na een behandeling in onze kapsalon letterlijk één euro van ons in de hand. Deze kunnen de klanten in een van de drie cadeaudozen bij de kerstboom in de salon gooien”, vertelde Sissie afgelopen week in Arena.

“Vanwege de lockdown hebben we deze actie helaas alleen afgelopen zaterdag kunnen houden, daarna moesten we de kapsalon sluiten. Met de koffiebar hopen we vrijdag 24 december echter alsnóg een mooi bedrag bij elkaar te sprokkelen voor Stichting Leergeld Landerd, Zonnebloem Schaijk-Reek en Voedselbank Oss en Omgeving. Deze organisaties verrichten namelijk alledrie ontzettend goed werk en hebben het geld hard nodig”, geeft Sissie aan.

Uit de krant

Uit de krant