Afbeelding

Fanatieke An van Haarlem (96) oudste tafeltennisster bij TTV Revanche

Nieuws 159 keer gelezen

SCHAIJK – An van Haarlem uit Schaijk is 96 jaar oud en speelt nog fanatiek tafeltennis bij TTV Revanche in Schaijk. Elke dinsdagochtend is ze te vinden bij de vrije speelochtend van de vijftigplussers.

An is al haar hele leven een sportief iemand geweest. In haar tienerjaren deed ze aan hoogspringen en verspringen. Tien jaar voordat An met tafeltennis begon, heeft ze ook nog badminton gespeeld. Rond haar zeventigste is ze gestart met tafeltennissen. In 1995 begon ze bij TTV Return in Oss terecht. Een paar jaar later, in 1998, kwam ze ook bij Revanche in Schaijk tafeltennissen.
Lange tijd had An meerdere keren in de week een training bij zowel de tafeltennisvereniging in Oss als in Schaijk. Na ongeveer 26 jaar afwisseling tussen de twee clubs heeft An de knoop doorgehakt en voor Schaijk gekozen. Ze speelt nu nog één keer in de week op de dinsdagochtend in de Piramide, het clubgebouw van TTV Revanche.

Niet te stoppen
An is een echte fanatiekeling. Ze staat vaak een kwartier voor de starttijd al klaar om mee te helpen met de nodige voorbereidingen. Bijvoorbeeld met het in orde maken van de speelzaal. An helpt dan mee met het plaatsen van de afzettingen, tafels, netposten en de ballenbak. Ook tijdens de koffiepauze, als iedereen een momentje krijgt om uit te rusten, is An niet te stoppen. Meestal helpt ze dan nog mee met het inschenken van de koffie en de thee. De pauze duurt voor haar dan ook tot stipt 11 uur en geen minuut langer. Zelfs tegen het einde van de training zit An nog vol energie en speelt ze tot het allerlaatste moment door.

‘Dankbaar’
In november tikt An de 97 aan. Toen ik haar vroeg of ze nog lange tijd van plan was om tafeltennis te spelen, zei ze dat ze niet in de toekomst kon kijken. “Ik ben dankbaar zo oud te worden, ik hoop dat jij dat ook nog meemaakt.”

Tekst: Lieke van de Ven
Foto’s: Jesper Oosterlaak

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant