Afbeelding

Zevende editie van Ravensteinse Kwis op 25 september

Nieuws 6 keer gelezen

RAVENSTEIN - De zevende editie plaats van de Ravensteinse Kwis staat voor zaterdag 25 september op de agenda. De quiz is bedoeld voor deelnemers uit Ravenstein, Over d’n Dam en Huisseling. Vorig jaar kon de het niet doorgaan vanwege de geldende maatregelen. Dit jaar heeft de organisatie goede hoop dat de coronaproof quiz wél kan plaatsvinden.

De opdrachten moeten op anderhalve meter afstand van elkaar kunnen worden uitgevoerd en bij voorkeur in de buitenlucht. Ook vraagt de organisatie om met kleine(re) teams deel te nemen. Het dringende advies is teams van acht tot twaalf personen. Grotere groepen zijn niet gepast in een tijd waarin het coronavirus de wereld nog niet uit is.
Dit jaar is ook aan de kinderen van de deelnemers gedacht. Er komt een speciaal kinderboekje met opdrachten en vragen. Verder verschilt de opzet van de quiz niet veel met die van de vorige editie: er wordt wederom gewerkt met verschillende boekjes die op vaste tijdstippen moeten worden ingeleverd. De organisatie is achter de schermen al tijden druk met het verzinnen van vragen en het organiseren van doe-opdrachten, waarbij ook de lokale ondernemers worden betrokken.

Opdrachten
In het verleden waren er onder meer bakopdrachten, er werd gelasergamed, opdrachten op de gracht, een spontane carnavalsoptocht, proefopdrachten bij Versaen en Donato’s, een ritje met de Maasmeander trein, terug in de schoolbanken en opdrachten door het historische centrum. Dit is slechts een kleine greep uit de activiteiten tijdens de Ravensteinse Kwis. Inschrijven kan tot 1 september via www.ravensteinsekwis.nl. Het inschrijfgeld bedraagt 35 euro per team.

Uit de krant

Uit de krant