Afbeelding

Overlangel bouwt aan tijdelijk onderkomen voor plaatselijke verenigingen

Nieuws 9 keer gelezen

OVERLANGEL - Tussen de kantine van voetbalclub OKSV en de kerk in Overlangel wordt momenteel keihard gewerkt aan de bouw van een tijdelijk onderkomen voor in totaal negen plaatselijke verenigingen.

Het nieuwe gebouw, dat door Willy van der Loop wordt omschreven als ‘een soort strandpaviljoen’, mag volgens de gemeentelijke vergunning tot 1 februari 2020 naast de kerk blijven staan. Daarna is het de bedoeling dat Overlangel een nieuw permanent dorpshuis heeft op de locatie van de vorig jaar afgebrande Petjesbar aan de Doctor Ruijsstraat of bij korfbalvereniging TOG aan de Kromstraat.

Petjesbar
Na het afbranden van de Petjesbar ruim een jaar geleden, verloor een groot aantal verenigingen uit Overlangel hun thuisbasis. Een groep vrijwilligers uit het dorp steekt de komende weken daarom de handen uit de mouwen om een nieuw onderkomen te realiseren voor de gedupeerde clubs. De verwachting is dat de eerste gebruikers in de loop van oktober hun intrek kunnen nemen in het nieuwe gebouw. De voortgang van de bouwwerkzaamheden hangt echter af van het aantal vrijwilligers dat de komende tijd beschikbaar is om te helpen.

Passende naam gezocht
Er wordt nog gezocht naar een passende naam voor de tijdelijke huisvesting. ‘Nu hebben we het steeds over noodhuisvesting, tijdelijke unit of iets dergelijks’, laat een woordvoerder van OKSV weten. ‘Wie bedenkt een mooie passende naam voor de tijdelijke huisvesting?’

Suggesties kunnen worden gestuurd naar w.vanderloop@home.nl

Uit de krant

Uit de krant