Afbeelding

Jubilarissen Sint Hubertus Herpen gehuldigd

Herpen 737 keer gelezen

HERPEN - Zaterdagavond 26 november vierde muziekvereniging Sint Hubertus het 90-jarig jubileumfeest met een prachtig Maestro concert in de theaterzaal van dorpshuis ‘t Slotje. Nadat alle dirigentkandidaten twee keer hadden gedirigeerd, de jury de punten had genoteerd en het publiek had gestemd, huldigde voorzitter Jos van Rijsselberg vijf jubilarissen van Sint Hubertus. (foto: Jade Zonnenberg)

Lovende woorden, bloemen, een insigne met oorkonde van de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie) en een prachtig toepasselijk beeldje waren er voor Marcel van Brakel (40 jaar lid), Henk Kuijpers en Henk Gijsbers (50 jaar lid), Bert van der Linden en Hans van Erp (60 jaar lid).

Henk Kuijpers heeft een dubbelfunctie. Bij de Brassband speelt hij op de pauken en bij de Percussiegroep speelt Henk op de grote Trom. Met zijn grote Trom is Henk zeer bepalend voor het tempo, zeker als de vereniging op straat marcheert. De voorzitter bedankte Henk naast zijn muzikale bijdrage ook voor zijn jarenlange inzet bij het opbouwen en afbreken van de kraamtafels bij de maandelijkse rommelmarkten in ‘t Slotje. Henk was er altijd.

De andere vier jubilarissen zijn koperblazers en spelen bij de Brassband. Hans van Erp en Marcel van Brakel op cornet, Bert van der Linden op euphonium en Henk Gijsbers op trombone. Henk en Marcel spelen tevens bij de Bônlander Hofkapel, die ook deel uitmaakt van de muziekvereniging. Voorzitter Van Rijsselberg merkte op dat er een rode draad loopt door het muzikale leven van deze vier heren. Hans en Henk hebben in het verleden namens de vereniging beide een dirigentencursus doorlopen, zodat ze wanneer de vaste dirigent een keer niet kan, de repetitie kunnen leiden. Hans was ooit muzikaal en organisatorisch leider van de Bônlander Hofkapel. Toen hij daarmee stopte werd Henk muzikaal leider en nam Bert het organisatorisch gedeelte voorzijn rekening. Later heeft Marcel de taak van organisatorische leider weer van Bert overgenomen. Hans, Henk en Marcel hebben binnen de verenigingen ook jarenlang lesgegeven aan beginnende blaasmuzikanten en wanneer op dit moment de vaste opleider een keertje niet kan, dan valt Hans in. Zo gebeurde het dat Hans eerst Marcel les heeft gegeven en daarna ook zijn dochter Lianne. Met de dodenherdenking op 4 mei zijn het vaak Hans of Marcel die The Last Pos spelen.

Henk heeft als lid van de muziekcommissie een aandeel in de muziekkeuze van de Brassband. Wanneer er bij de repetitie nieuwe muziek moet worden uitgedeeld, zorgt hij ervoor dat iedere muzikant een muziekpartij op de lessenaar heeft staan. Wanneer de vereniging iets organiseert of te vieren heeft, dan maken Henk, Bert en Marcel vaak deel uit van de werkgroep die het gebeuren voorbereid. Bert en Marcel zorgen er dan ook nog voor dat dit bij het grote publiek bekend wordt gemaakt. Bert als correspondent van het BD en Marcel via Facebook en de weekbladen.

Wat zou Bert graag een artikel over Maestro hebben geschreven, want ook bij dit evenement zat hij in de organisatie, maar het mocht niet zo zijn. Want, helaas veel te vroeg, is Bert onlangs overleden. Vandaar dat hij zaterdagavond postuum werd gehuldigd voor zijn 60-jarige lidmaatschap. De mooie woorden en bijbehorende versierselen werden door zijn vrouw Gerda in ontvangst genomen. Namens de Bônlander Hofkapel, waar Bert ruim 40 jaar lid van is geweest, haalde Marcel van Brakel herinneringen op en was er namens Bert zijn muziekvrienden een toepasselijk cadeau voor Gerda. Het muzikale schrift van de ‘Appelsienenwals’ waarvan Bert in een ver verleden de muziekpartijen had uitgeschreven, was met een afbeelding van zijn euphonium verwerkt op een prachtig canvas doek. Nadat bij Gerda en alle jubilarissen het insigne was opgespeld, speelde het Maestro-orkest ter ere en nagedachtenis aan Bert… de Appelsienenwals.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant