Guusje Steenhuis in actie tijdens de Grand Slam in Bakoe vorige maand.
Guusje Steenhuis in actie tijdens de Grand Slam in Bakoe vorige maand.

Zilver voor Guusje Steenhuis in Grand Slam Tbilisi

Grave 551 keer gelezen

Door Freddy Klooté

GRAVE/TBILISI - De tijd van de Grand Slams is weer aangebroken. Zie het als een welkome oefenperiode voor de komende Olympische Spelen in Parijs. Nederland is tijdens de al gespeelde Grand Slams ‘matig’ voor de dag gekomen. Met als belangrijkste uitzondering de Graafse Guusje Steenhuis. Ze heeft inmiddels al brons in Parijs, goud in Bakoe en afgelopen weekend zilver in Tbilisi behaald.

In Tbilisi was Guusje scherp en op dreef. Ze versloeg achtereenvolgens de Kosovaarse Loriana Kuka, de Sloveense Metka Lobnik en de Oekraïense Jelyzaveta Lytvynenko. Alle drie dames uit de top 30 van de wereld. Dan mag je zeggen dat je goed op weg bent. En toen kwam de finale. Tegen de Oekraïense Julia Kurchenko. Die kende Guusje nog uit de finale in Bakoe waarin ze goud mee naar Nederland bracht. Ook deze keer zag het er goed uit voor de Graafse judoka. Ze heerste van het begin tot het moment dat ze een beslissende worp wilde inzetten. De Oekraïense counterde en gooide Guusje Steenhuis op de rug. Revanche voor de nog jonge belofte Julia Kurchenko en toch wel teleurstelling bij Guusje Steenhuis.

Wie de deelnemerslijst van deze Grand Slam bekijkt ziet dat de meeste medaillekandidaten voor de OS in Parijs aanwezig waren. Dus geen reden tot teleurstelling. Guusje Steenhuis blijkt Neerlands hoop in bange judodagen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant