Afbeelding

Programma Filmcafé Grave

Grave 742 keer gelezen

All of Us Strangers, maandag 25 maart 20.15 uur: 

Adam woont in Londen in een bijna lege torenflat. Op een avond ontmoet hij bij toeval zijn mysterieuze buurman Harry, die het ritme van zijn dagelijkse sleur doorbreekt. Terwijl er een relatie tussen hen ontstaat, is Adam veel bezig met herinneringen aan het verleden. Hij voelt een drang om naar de stad waar hij opgroeide te gaan en het huis waar zijn ouders woonden te bezoeken. Daar lijkt het alsof er niks is veranderd sinds de dag dat ze stierven, 30 jaar geleden.

Mrs. Harris goes to Paris (foto), woensdag 27 maart 20.15 uur:

In samenwerking met het Huis van Dior vertelt de film het verhaal van een schoonmaakster, een weduwe in het Londen van de jaren vijftig, die smoorverliefd wordt op een couturejurk van Dior en besluit dat ze er zelf een wil hebben. Nadat ze werkt, hongerlijdt en gokt om geld in te zamelen om haar droom na te streven, begint ze aan een avontuur naar Parijs wat haar eigen kijk en dat van het Huis Dior zal veranderen. Originele archiefstukken, inclusief de schetsboeken en patronen zijn gebruikt om de Dior jurken te reconstrueren.

Perfect Days, vrijdag 29 maart 20.15 uur:

Hirayama is tevreden met zijn eenvoudige leven als schoonmaker van openbare toiletten in Tokio. Naast zijn gestructureerde dagelijkse routine geniet hij van diverse passies, waaronder muziek. Enkele ontmoetingen onthullen geleidelijk meer over zijn verleden. Perfect Days is een ontroerende en poëtische reflectie op het vinden van schoonheid in de alledaagse wereld om ons heen. De titel, afgeleid van Perfect Day van Lou Reed, is één van Hirayama’s favoriete nummers. De bitterzoete toon van het nummer vat alles perfect samen.

Wil je het hele programma zien? Bezoek dan onze website ( www.filmcafegrave.nl ). Bekijk het hele aanbod en als je wilt kun je direct online reserveren. We hopen je snel welkom te mogen heten op onze prachtige locatie op het terrein van De Bonskazerne. Wil je op de hoogte blijven en wekelijks het programma ontvangen: abonneer je dan via de website op onze nieuwsbrief.

Angelo van den Dobbelsteen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant