Afbeelding

Dierenpartij - Column Jan van As

Column 697 keer gelezen

In het Brabants Dagblad van woensdag 13 maart stond een artikel met de titel ‘Keurmerk Beter Leven sust geweten van vleeseter’. Ik vond dat een raar artikel. Er worden heel veel organisaties genoemd met ingewikkelde namen als Stichting Bite back, Wakker Dier, Beter leven, Animal Heroes, Peta, House of Animals, maar ook de Dierenbescherming en… de Faunabescherming. Er staat ook een foto bij van een meneer die dan weer van die Faunabescherming is.

Toen ik het artikel gelezen had was ik niet meer in opperbeste stemming, want wat doen wij de dieren toch aan en wat zijn er veel mensen die een baantje of grote handel hebben gevonden bij het zogenaamde beschermen van dieren. De meneer die op de foto staat en van de Faunabescherming is, die heet Nico Koffeman. Omdat mijn iPad vlak naast me lag, besloot ik om hem even te googelen. Dat was eenvoudig, want waarschijnlijk hadden meer mensen dat idee, en Nico stond al meteen na zijn naam te hebben ingetikt voor mijn neus. Niko schrijft zijn voornaam de ene keer met een C en de andere keer met een K. Niko is sinds 2007 lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal van Nederland. Nico is getrouwd met Antoinette Hertsenberg (Radar) en is onder ander de vader van Eva Koffeman en die kun je kennen als jongerenvertegenwoordiger Biodiversiteit & Voedsel bij de Verenigde Naties. Nico is ook nog betrokken bij de SP, Stichting Wakker Dier, Bont voor Dieren en televisieomroep LLink. Hij heeft ook het bedrijf De Vegetarische Slager opgericht.

Nico en Antoinette zijn Zevendedagsadventisten en dat is een geloof dat de Tien Geboden als basis heeft. Een belangrijk aspect in deze is dat Zevendedagsadventisten alcohol en geestverruimende middelen moeten ontwijken én een goed uitgebalanceerd VEGETARISCH dieet volgen, want dat bevordert immers de gezondheid. Vitamine B12, peulvruchten, volle granen, noten, fruit en groenten eten dus. Als je deze ingrediënten bij elkaar gooit dan heb je een vegetarische hamburger, dacht Niko en hij begon met de Vegetarische Slager en ging veel centjes verdienen. Maar er is nog meer. Niko is de bedenker van de Partij voor de Dieren (PvdD) en is naast Eerste Kamerlid voor die partij ook eigenaar van een bedrijf dat plantaardige melk maakt. In 2021 verdiende hij miljoenen aan de verkoop van De Vegetarische Slager aan Unilever, een multinational die de voedingsindustrie vertegenwoordigt waar de Partij van de Dieren zo graag tegen tekeer gaat. Al googelend kwam een kennis op de koffie en die zei dat ik het salaris van Antoinette Hertsenberg moest googelen… Wauw, die doet het presenteren van Radar ook niet voor een bos bloemen en een kerstpakket en staat op het lijstje van grootverdieners bij onze nationale televisie.

Ik heb een paar keer op de dierenpartij gestemd, maar dat schiet niet op. Ze krijgen namelijk bijna niks voor mekaar en als er al een wet wordt aangenomen dan houdt zich daar niemand aan. Bij de biggetjes worden nog steeds de tandjes geknipt of (niet bij nadenken) gevijld… De staartjes worden nog steeds geknipt en een varken moet reeds op zeer jonge leeftijd (enkele maanden) naar het slachthuis. De paarden staan nog steeds in de modder of eenzaam in hun wei en nog steeds kunnen mensen behalve industrieel varkens fokken ook zo omgaan met honden. De zeugen liggen nog steeds in de kooi type broodrooster. Kalfjes en bokjes blijven ze doden als ze een jongen zijn, maar ook hun hoorntjes worden afgeslepen met een slijpschijf. Kalfjes moeten direct na de geboorte bij moeder weg en veel kalfjes eindigen in de blikken met ragout…

Wat kunnen we verwachten van al die actiegroepen? Die lopen te zeiken over houten paarden in een mallemolen! En de Dierenpartij? Die liggen onderling overhoop en vechten elkaar tot voor de rechter de tent uit. De advocaatkosten van die (onderlinge) rechtszaken bedragen anderhalve ton(!) en betalen ze uit de partijkas voor beide partijen! (zie BD 19-3-’24, pag.6)

Ik heb ronduit een hekel aan de PVV, dat moge duidelijk zijn, maar ik denk dat die rare Dion Graus oprechter tegenover dieren is dan alle hiervoor genoemde namen. Dit is geen stemadvies, tenzij hij overstapt naar een normale partij.

Jan van As                  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant