Afbeelding

Zeelander Arnold Zegers koninklijk onderscheiden

Nieuws 20 keer gelezen

ZEELAND - Landerds burgemeester Willy Doorn reikte maandagmiddag in zorgcentrum Compostella een koninklijke onderscheiding uit aan Zeelander Arnold Zegers. De 71-jarige Zegers kreeg het lintje vanwege zijn vele verdiensten voor diverse verenigingen in het Zeelandse.

\n

Arnold Zegers, die is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, was van 1958 tot 1965 bestuurslid van toneelvereniging Excelsior in Zeeland. Van 1967 tot 1975 was hij bestuurslid van het buurtschap Nabbegat-Schaijkseweg, waarvoor hij ook dertig jaar lang de carnavalswagen bouwde en fietstochten organiseerde.

\n

Tussen 1967 en 1981 zat Zegers in het bestuurs van de Stichting Jeugdbelangen Zeeland. Voor SJB was hij met name actief tijdens het jaarlijkse Inkakamp. Van 1972 tot 1983 bekleedde hij een bestuursfunctie bij ponyclub Jeanne d’Arc in Zeeland. Daarnaast was hij nauw betrokken bij het opleiden van kinderen tot ponyruiters. Tevens zamelde hij maandelijks oud papier in. Tot 2001 bleef Arnold bovendien als vrijwilliger betrokken bij de Stichting Jeugdbelangen. Hij hielp bij diverse activiteiten, zoals de huifkartochten op Koninginnedag. Van 1990 tot heden is Zegers onderhoudsman van de Mariagrot in het buurtschap Nabbegat en sinds 2001 fungeert hij als voorzitter van de KBO in Zeeland (ruim 600 leden). In 2002 introduceerde hij een computercursus voor ouderen en hij organiseerde vijf jaar lang het kienen. Gedurende vele jaren was hij coördinator van het ouderenkoor Nooit Gedacht. Samen met de penningmeester organiseerde hij tien jaar lang de jaarlijkse busreizen en in 2009 nam hij het initiatief tot een meerdaagse vakantie voor de leden. Tussen 2005en 2008 was Arnold Zegers medeoprichter en lid van Belangenbehartiging Ouderen Landerd.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant